Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TRT’nin Dijital Platformu Tabii Yurt Dışından İzleniyor mu?

TRT’nin Dijital Platformu Tabii Yurt Dışından İzleniyor mu?

TRT’nin Dijital Platformu Tabii Yurt Dışından İzleniyor mu?

 

TRT’nin dijital yayın platformu Tabii, zengin içeriğiyle hem Türkiye’de hem de dünyada geniş bir kitleye hitap ediyor. Ancak yurt dışında yaşayan veya Tabii’yi seyahat ederken izlemek isteyen kullanıcıların aklını kurcalayan bazı sorular oluşması çok normal. Bu yazımızda Tabii’nin hangi ülkelerde izlenebildiğini, Tabii’de izlenebilecek içerikleri, Tabii’nin yeni Premium paketini ve çok daha fazlasını birlikte inceliyor olacağız.

Tabii Hangi Ülkelerde İzlenebilir?

Öncelikle Tabii’nin yurt dışından izlenip izlenemediğine bakalım. Tabii yayın hayatına "TRT'nin Türkiye'yi dünyaya taşıyan küresel yayın platformu” olma parolasıyla başlamıştı. Tabii’nin resmi web sitesinde yer alan listeye göre, Tabii’nin hizmet verdiği ülkelerin tam listesi şu şekilde:

 

  • Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Bahreyn, Belçika, Bulgaristan, Cezayir, Danimarka, Endonezya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Hindistan, Hollanda, Hırvatistan, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, İzlanda, Kuveyt, Kolombiya, Letonya, Litvanya, Lihtenştayn, Lübnan, Lüksemburg, Macaristan, Malezya, Malta, Meksika, Mısır, Norveç, Oman, Polonya, Portekiz, Romanya, S. Arabistan, Slovakya, Slovenya, Tunus, Türkiye, Umman, Ürdün ve Yunanistan

 

Yani eğer bu ülkelerden birinde yaşıyorsanız veya bu ülkelerden birinde seyahatteyseniz tabii.com üzerinden Tabii’ye üye olarak platforma özel içerikleri keyifle izleyebilirsiniz. Üstelik platformda Türkçe’nin yanı sıra İngilizce, Arapça, İspanyolca ve Urduca gibi farklı dil seçenekleri de mevcut.

 

Ancak sunulan içeriklerin ve paketlerin ve paket fiyatlarının farklılık gösterebileceğini unutmamalısınız. Bu konuya daha sonra detaylı bir şekilde değineceğiz.

Tabii’de Hangi İçerikler Var?

 

Tabii’de, TRT1, TRT2, TRTSpor, TRTSpor Yıldız, TRT Haber ve diğer TRT kanallarını canlı olarak izlemek mümkün. Bunun yanı sıra platform binlerce saatlik dizi, film, belgesel ve dizi tekrarları ile TRT’nin zengin arşivini izleyicilerle buluşturuyor.

 

Üstelik Tabii, bu sezondan başlamak üzere UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Liginin yayın haklarını 3 yıllığına satın aldı. Tabii Premium Paket aboneliği alarak hem bu liglerin maçlarını hem de Tabii’ye özel yapımları izleyebilirsiniz.

 

Ayrıca premium paket ile birlikte içerik indirme, çevrimdışı izleme ve canlı yayınları geri sarma gibi ekstra özelliklerden de faydalanabilirsiniz.

 

Ancak burada bir uyarıda bulunmamız gerekiyor. TRT1 ve TRT Spor’da canlı yayınlanan uluslararası turnuvalar ve Türk takımlarının UEFA Liglerindeki maçları ile Tabii Premium Paket aboneliğindeki UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi maçlarını izlemek için Türkiye’de olmanız gerekiyor. Tabii’yi yurt dışından izleyen kullanıcılar coğrafi kısıtlamalar nedeniyle bu içeriklere erişemiyor.

Tabii Yurt Dışından Engelsiz Olarak Nasıl İzlenir?

Bu sorunun yanıtını vermek için Tabii’nin kullanıcıların konumunu nasıl belirlediğini bilmemiz gerekiyor. Tabii, kullanıcıların konumunu IP adresleri üzerinden belirliyor ve belirli içerikleri yalnızca Türkiye’de bulunan yani Türkiye IP adresine sahip kullanıcıların izlemesine izin veriyor.

 

Bu durumda yurt dışındayken çeşitli Tabii içeriklerini izleyemiyorsanız veya Tabii’nin hizmet verdiği ülkelerden birinde değilseniz, IP adresinizi değiştirerek Tabii’yi engelsiz bir şekilde izlemeniz mümkün olabilir. IP adresi değiştirmenin en basit yöntemi ise güvenilir bir Türkiye lokasyon VPN hizmeti kullanmaktır. VPN hizmetinin Türkiye sunucularına bağlanarak bir Türkiye adresi alabilir, bu sayede Tabii’nin Türkiye’ye özgü içeriklerini engelsiz bir şekilde izleyebilirsiniz.

Sonuç

Tabii, ülkemizin zengin kültürel mirasını dünyaya taşıma konusunda oldukça önemli bir görev üstleniyor. Ancak platformun uyguladığı coğrafi kısıtlamalar Türkiye dışında yaşayan/bulunan ve içerikleri Türkçe olarak izleme fırsatından yararlanmak isteyen kullanıcıların seyir zevkine gölge düşürebiliyor. Neyse ki, VPN gibi teknolojiler sayesinde bu kısıtlamaları aşmak ve Tabii’nin sunduğu içeriklere erişmek mümkün. Eğer VPN hizmetlerini ilk kez duyuyor, VPN teknolojilerinin nasıl çalıştığı ve kullanılacağı hakkında bilgi arıyorsanız, güvenilir ve objektif bir inceleme sitesinin Tabii yurt dışından nasıl izlenir konulu rehberini inceleyerek VPN kullanımı ve seçimi konusunda destek alabilirsiniz.


Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”