Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Almanya'da Seyahat: Ülke Genelinde Bütçe Dostu Bir Yolculuğun Keyfi Nasıl Çıkarılır?

Almanya'da Seyahat: Ülke Genelinde Bütçe Dostu Bir Yolculuğun Keyfi Nasıl Çıkarılır?

Almanya’da Seyahat: Ülke Genelinde Bütçe Dostu Bir Yolculuğun Keyfi Nasıl Çıkarılır?

 

Almanya, kültürel dokusundan tarihi yapılarına, sıra dışı kasabalarından muhteşem doğal ormanlarına kadar pek çok açıdan en çok ilgi çeken ülkelerden biridir. Bu nedenle tatil yapmak ya da farklı bir ülkeyi keşfetmek isteyenler seçenekleri arasına mutlaka Almanya’yı da ekler. Özellikle internetten Almanya hakkında bilgi araştırması yapanların bu ülkeyi daha fazla merak ettiğini ve kısa zamanda bir seyahat planlamasına giriştiğini söyleyebiliriz.

Peki, Almanya’ya nasıl seyahat edebilirsiniz ve bu ülkede nereleri gezebilirsiniz? Öncelikle Almanya’ya ulaşım noktasında karşınıza iki farklı seçenek çıktığını belirtelim. Bunlar havayoluyla ulaşım ve karayoluyla ulaşımdır. Elbette karayoluyla ulaşımı seçenlerin sadece ülkeye erişebilmek için çok uzun süre zaman ayırmaları gerektiğini belirtmeye gerek dahi yok. İşte bu nedenle pek çok kişinin seçimi havayoluyla ulaşım oluyor ve Almanya uçak bileti satın alarak kısa sürede ülkeye erişmiş oluyor. Kalan zamanını da ülkeyi gezmek için kullanabiliyorlar.

Eğer siz de hızlı, konforlu ve güvenli bir seyahat süreci yaşamak istiyorsanız uçak bileti satın alarak seyahatinizi havayolu ile gerçekleştirmelisiniz. İstanbul ile Berlin arası mesafenin 740 km dolaylarında olduğunu söyleyebiliriz. Havayolu ile ulaşım tercih edildiğinde 2 saat 10 dakika gibi bir süre içerisinde ülkeye ulaşılabiliyor. Ayrıca farklı kentlerde olanlar önce İstanbul’a ulaşım sağlamak zorunda değil. Çünkü İzmir, Ankara ve Antalya gibi pek çok kentten Almanya’ya aktarmasız uçuş seferleri düzenleniyor.

Almanya’ya ekonomik ve konforlu bir şekilde seyahat etmek için yılın belirli dönemlerini beklemek de gerekmiyor. Tüm dönemlerde uçuş seferlerinin düzenlendiğini söyleyebiliriz. Elbette hangi havayolu firmasının tercih edildiğine bağlı olarak aktarmasız uçuş seferlerinin yapıldığı ülke kentleri değişebilir. Fakat genellikle Düsseldorf, Berlin, Köln, Stuttgart, Frankfurt, Münih, Hamburg ve Nürnberg kentlerine uçuşların yapıldığını söyleyebiliriz.

Almanya’da Ulaşım İmkanları Nasıl?

Almanya’da toplu ulaşım imkanları bulunuyor ve kentler ya da semtler arası ulaşımda rahatlıkla toplu ulaşım seçeneklerine yönelebilirsiniz. Özellikle büyük kentleri birbirine bağlayan yollarda toplu ulaşımın hızlı bir şekilde hizmet verdiği söylenebilir. Ülkenin küçük bir kentine seyahat etmek istediğinizde dahi araca sahip olmanız gerekmez. Ancak daha konforlu bir seyahat süreci yaşamak isteyenler araç kiralama yöntemine yönelebilir. Havaalanlarından araç kiralama imkanının da olduğunu eklemek gerekir.

Almanya’da Nereler Gezilmeli?

Ülkede gezilmeye değer sayısı son derece fazla olduğundan zamanınızı keyifli gezilerle değerlendirmeniz de mümkün olacaktır. Kentlere göre gezebileceğiniz yerlere bazı örnekler verebiliriz.

Bamberg

Küçük bir şehir ve UNESCO Dünya Kültür Mirası içerisinde yer alıyor. Tarihi bir dokuya sahip olmasının yanı sıra görkemli yapılarıyla da dikkat çeken bu bölgede Almanya’nın kültürel ruhunu hissetmeniz mümkün olacaktır.

Berlin

Çoğunlukla ilk olarak ziyaret edilen kent Berlin oluyor. Kültürel etkinlikleriyle de adından söz ettirmeyi başaran Berlin’de yıl boyunca kültür ve sanat etkinlikleri düzenleniyor. Berlin’de görülmeye değer yerler arasında Brandenburg Kapısı, Checkpoint Charlie, Kaiser Wilhelm Anıt Kilisesi, Berlin duvarının kalıntılarının sergilendiği East Side Gallery, Reichstag binası bulunuyor.

Frankfurt

Bir yıl içerisinde yaklaşık 80 farklı fuarın düzenlendiği Frankfurt haliyle yabancı turistlerin de ilgisini çeken yerler arasındadır. Fuarların yanı sıra muhteşem mimari yapılarıyla da ön plana çıkan bu kentte Hauptwache ve eski kent merkezi Römerberg gezmenizi tavsiye ettiğimiz yerler arasındadır.

Hamburg

Kozmopolit bir atmosfere sahip olan Hamburg, yaşam standartlarının daha yüksek olduğu kentler arasında yer alır. Bir liman şehri olması zaten başlı başına bu kenti cazip kılmayı başarıyor. St. Michael Kilisesi, tarihi belediye binası, botanik bahçe gibi gezilmeye değer çok sayıda yere sahip olan Hamburg, uzun süre zaman geçirseniz dahi asla sıkılmayacağınız kentlerden biridir.

Heidelberg

Avrupa’nın en eski üniversitelerinden biri olan Heidelberg Üniversitesi’nin bulunduğu kent, dar sokakları ve hareketli ana caddesi ile sevimli bir yaşam alanı izlenimi veriyor. Bu arada çok eski dönemlerden kalma mimari yapıları da görebileceğiniz bir yerdir. Tüm dünya geneline ün salmış olan kale de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Münih

Çok sayıda müze ve sanat etkinliklerinin yer aldığı Münih, yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği kentlerden biridir. Eğer sadece bir kent içerisinde Rönesans, Barok, Gotik ve neo-klasik tarz mimari eserlerini görmek istiyorsanız kuşkusuz en doğru tercih Münih olacaktır. Sadece kültür ve sanat etkinliklerini değil mimarisiyle dikkat çeken yapıları görmek için de Münih’i ziyaret etmelisiniz.

 

Köln

Gece hayatı ve alışveriş merkezleri ile ön plana çıkan bu kent, ülkenin önemli bölgelerinden biridir. Gotik mimari eserlerine çok sık rastlayabileceğiniz kentte özellikle Köln Katedrali mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Gezmenizi önerdiğimiz yerler arasında Çikolata Müzesi ve Kolumba Müzesi de var.

Almanya’da en ekonomik ulaşım seçeneklerini kullanarak harika bir gezi yapabilmek için şimdi harekete geçin. Pegasus internet sitesinden en ucuz bilet alarak uçun ve bu eşsiz ülkeyi her yönüyle keşfetmenin keyfini yaşayın.


Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”