Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Yeni iPhone modelleri tanıtıldı! İşte iPhone 16 serisinin fiyatları

Apple, her yıl düzenlediği etkinliklerle teknoloji dünyasının merakla beklenen yeni ürünlerini kullanıcılarla buluşturdu. Bununla birlikte iphone 16 serisinin özellikleri ve fiyatları belli oldu. Apple iPhone’nin yanı sıra yeni Watch modellerini ve AirPods modelini de tanıttı. İşte detaylar...

Yeni iPhone modelleri tanıtıldı! İşte iPhone 16 serisinin fiyatları

Apple Lansmanında yeni iPhone 16 modelini tanıttı. Buna göre  iPhone 16, serinin diğer üyelerine nazaran daha uygun fiyatla pazarda yerini alıyor.

iPhone 16 modelinde arka kameralar geçen sene çıkan modellerin yanı sıra çarpraz dizaynda değil, XS modeline benzer şekilde dikey şekilde yerleştirilmiş. En büyük yenilik ise iPhone 15 Pro modellerinde bulunan Eylem düğmesi oldu.

Bu düğmeye bastığınızda Ayarlar uygulaması üzerinden atanan işlevi yerine getiriyor. Örneğin kamerayı açma, el feneri açma gibi işlevler atanabiliyor.

iPhone 16 sadece Eylem düğmesiyle değil Yakalama tuşuyla da ön plana çıkıyor. Telefonun sağ tarafında yer alan bu tuş ise fotoğraf ve video kaydını daha kolay hale getiriyor.

EKRAN YİNE 60 HZ

Önceki modellerde de olduğu gibi Apple, standart ve en uygun sürüm olan modellerinde 60 Hz ekran kullanıyor. iPhone 16'da ise durum yine aynı, model 60 Hz yenileme hızının yanı sıra, 2000 nit tepe parlaklık sunan ekran 6.1 inç boyutunda OLED ekranlı bir halde karşımıza çıkıyor.

iPhone 16 tüm özellikleri:

Ekran: 6,1 inç, 60 Hz, Super Retina XDR, OLED

İşlemci: A18

RAM: 8 GB

Depolama: 128 GB / 256 GB / 512 GB

Arka Kamera: 48 MP (f/1,6) + 12 MP (f/2,2)

Ön Kamera: 12 MP (f/1.9)

Batarya: 3.561 mAh (20W)

İşletim Sistemi: iOS 18

iPhone 16 fiyat listesi şu şekilde;

iPhone 16 128 GB: 799 dolar
iPhone 16 256 GB: 899 dolar
iPhone 16 512 GB: 999 dolar

iPhone 16 Plus tüm özellikleri:

Ekran: 6,7 inç, 60 Hz, Super Retina XDR, OLED

İşlemci: A18

RAM: 8 GB

Depolama: 128 GB / 256 GB / 512 GB

Arka Kamera: 48 MP (f/1.6) + 12 MP (f/2.2)

Ön Kamera: 12 MP (f/1.9)

Batarya: 4.006 mAh (20W)

İşletim Sistemi: iOS 18

iPHONE 16 PRO VE iPHONE 16 PRO MAX ÖZELLİKLERİ

Gelelim serinin en güçlü telefonlarına... Şirketin yeni amiral gemisi akıllı telefonlarının her iki modelinde de biraz daha büyük ekranlar var: iPhone 16 Pro'da 6,3 inç ve iPhone 16 Pro Max'te 6,9 ​​inç 120Hz ekran karşımıza çıktı.

Bu da iPhone 16 Pro Max modelini şimdiye kadarki en büyük iPhone yapıyor. iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max'te sırasıyla 6,1 inç ve 6,7 inç ekranlar kullanılmıştı.

Telefonların gövdeleri bir kez daha titanyumdan yapıldı. Bu telefonlar, tıpkı iPhone 16 ve iPhone 16 Plus gibi yeni kamera kontrol düğmesine de sahip.

Bu modellerin kalbinde yer alacak olan A18 Pro işlemci, yapay zekâya özel olarak tasarlandı ve Apple Intelligence özelliklerinin cihaz içinde kusursuz bir şekilde çalışmasını sağlayacak.

A18 Pro, yapay zeka algoritmalarını daha hızlı ve verimli çalıştırabilmek için özel olarak tasarlanmış mimariye sahip. Bu sayede cihaz, daha akıllı ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sunacak.

Apple'ın yeni amiral gemisi serisi iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max, sadece işlemci ve yapay zeka alanında değil, aynı zamanda pil ve soğutma sistemleri konusunda da önemli yenilikler sunuyor.

Apple, bu modellerde bataryaların üzerine metal bir kaplama kullanarak cihazların soğutma performansını artırmayı hedefliyor.

Metalin yüksek ısı iletkenliği sayesinde, cihazın içinde üretilen ısı daha hızlı bir şekilde dağıtılacak. Bu da cihazın daha serin kalmasını sağlayarak performans düşüşlerini önleyecek ve pil ömrünü uzatacak.

iPhone 16 Pro'nun bataryası 3.355 mAh, iPhone 16 Pro Max'in bataryası ise 4.676 mAh kapasitede olacak.

Apple'ın tanıttığı yeni ürünler, 20 Eylül'den itibaren satışa çıkacak.


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”