DOLAR : 42,84₺
EURO : 50,28₺
STERLİN : 57,33₺
GRAM : 6.010,14₺
ÇEYREK : 9.887,17₺
CUMHURİYET : 39.230,00₺
Teknoloji

Türkiye Ekonomi Modeli Londra'da anlatıldı

Eklenme: 08.02.2022 - 21:42

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Londra'da çeşitli bankaların ve yatırımcıların üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantıda, Türkiye Ekonomi Modeli ve atılacak adımlara ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Türkiye Ekonomi Modeli Londra'da anlatıldı
Reklam alanı
Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Dr. Nureddin Nebati, Londraki temasları hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamaya göre, Bakan Nebati 7-8 Şubat 2022 tarihlerinde Londra’da bankacı ve yatırımcıların üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi. Toplam 2 gün süren görüşmelerde 18 varlık yönetim şirketi, 19 uluslararası kalkınma ve yatırım bankası ile 10’dan fazla özel sermaye, altyapı ve girişim sermayesi fonu ve teknoloji şirketi katılım sağladı ve toplam 100’e yakın üst düzey yönetici ile görüşmeler gerçekleştirildi.

'Önümüzdeki döneme ilişkin öngörüler üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu'

Yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gösterilen toplantılarda, Türkiye Ekonomisinin görünümüne ilişkin değerlendirmeler paylaşıldı. Buna ek olarak Türkiye Ekonomi Modeli hakkında kapsamlı bilgiler verildi ve önümüzdeki döneme ilişkin öngörüler üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Türkiye’nin dinamik üretim kapasitesi, güçlü büyüme performansı, sağlıklı kamu maliyesi, sağlam bankacılık sektörü ve düşük borçluluğu ile gerek bölgesinde gerek küresel çapta ön plana çıkan ve önemli bir potansiyel barındıran gelişmekte olan yıldız bir ülke olduğu toplantılarda vurgulandı. Ayrıca, döviz kurlarında sağlanan istikrar ile birlikte ülkemizdeki enflasyonun geçici olduğu toplantılarda dile getirildi.

Bankacı ve yatırımcılarla belirli periyotlarda iletişimin sürdürülmesi konusunda hem fikir kalındı.

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 15
😡 17
👎 23
😂 1
😢 0
😲 0
Toplam 56 tepki

Yorumlar

  • Ali cevizci 1405 gün önce

    Sonuç koca bir hiç.

  • sefer 1407 gün önce

    ÜLKE BATIYOR..DEMEDİ DEME NEBATİ...

  • Konyalı 1407 gün önce

    Urfa da petrol bayimiz var demiştir. Gözlerini İngilizlere göstermiş mıdır...

  • bisimit biçay 1407 gün önce

    ekonomi modeli vatandaşı nasıl soyarız modeli, avrupa ülkeleri kendi insanına değer veriyor . insanı yaşat ki devlet yaşasın düşüncesine sahipler, türkiye modelini ne yapsınlar.

  • sedef 1407 gün önce

    türkiyede enflasyonun sebebi külterelmiş bunu avrupalılar anlamazmış, yesinler senin ekonomi bilgini nebati...

  • Vatansever 1407 gün önce

    Avrupa\'daki ekomoniyi batiracak

Yorum Yap