Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuk Üniversitesi görme engelli bireylere özel mobil uygulama geliştirildi

Selçuk Üniversitesi öğrencisi Muhammet Hakan Kırca, görme engellilerin yaşamını kolaylaştırmayı amaçlayan yenilikçi projesiyle TEKNOFEST Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Sağlık kategorisinde üçüncülük ödülünü kazandı. Proje, görme engelli bireylerin göz egzersizlerini eğlenceli bir oyun ortamında yapmalarına olanak tanıyor.

Selçuk Üniversitesi görme engelli bireylere özel mobil uygulama geliştirildi

 

Projenin danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Sema Servi, “Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Sağlık kategorisinde AYZEK Svision Takımımız üçüncülük ödülüne layık görüldü. Bu projeyle amacımız, görme engeli olan veya düşük görme seviyesine sahip bireylerin göz egzersizlerini bir zorunluluk olmaktan çıkarıp eğlenceli bir hale getirmekti. Böylelikle engelli bireylerin gelişimlerine katkı sağlamayı hedefledik” dedi.


UYGULAMAYA MOBİL ERİŞİM İMKANI VAR
Ayzek Svision Takım Kaptanı Muhammet Hakan Kırca, projenin detaylarıyla ilgili şunları söyledi:

“Projemizle görme engelli bireylerin göz egzersizlerini eğlenceli bir oyun ortamında yapmalarını sağlamayı hedefledik. Daha önce bazı video ve oyunlar mevcuttu ancak aldığımız geri bildirimlerde videoların sıkıcı, oyunların ise birkaç kez oynandıktan sonra ezberlenip rutine dönüştüğü belirtildi. Bu nedenle göz egzersizlerini eğlenceli ve her seferinde farklı bir deneyim sunacak şekilde geliştiren bir mobil uygulama yapmaya karar verdik. Özellikle 6-11 yaş grubundaki çocukların gelişimi için bu tür egzersizler çok önemli olduğundan uygulamayı mobil platformda erişilebilir kıldık.”


Görme engelliler için geliştirdikleri proje oyunun adının MiracleCircle olduğunu belirten Kırca, “Uygulamamızda, uzman görüşleri ve kullanıcı geri bildirimlerine göre belirlediğimiz renkler, nesnelerin boyutları ve topların düşme hızı gibi faktörlerle motor nöronlarını harekete geçiriyoruz. Böylece kullanıcıların göz egzersizlerini daha etkili ve keyifli bir şekilde yapmalarını sağlıyoruz” dedi.


Selçuk Üniversitesinin engelli bireyler için geliştirdiği proje, TEKNOFEST ziyaretçileri tarafından da ilgiyle karşılandı.


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”