KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik yaptığı konuşmada, “Biz Konya Teknik Üniversitesi olarak kurulduğumuz günden bu güne dek üniversite sanayi iş birliğinin artması için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Göreve geldiğim günden bu yana 50’nin üzerinde firmayı ziyaret ettim en az o kadar firma da bizi ziyaret etti. Elfatek Firması da bu noktada üniversitemizle işbirliği halinde Akif Hocamızla çalışmalar gerçekleştirmekte. Birçok firma ile de çalışmalarımızı yürütüyoruz inşallah bu iş birliklerimiz artarak devam edecek. Açılışını yapmış olduğumuz bu laboratuvar da bu iş birliklerinin bir meyvesidir. Burada çalışacak olan öğrencilerimiz RACLAB çalışma ekibi olarak sahip oldukları 20 takımla TEKNOFEST başta olmak üzere birçok başarıya imza atan öğrencilerimizden oluşuyor. Yaptıkları çalışmalarla başarılarını daha da ileriye taşımalarını temenni ediyor başarılar diliyorum. Konya’da yer alan diğer sanayicilerimizi de üniversitemize bu anlamda destek olmaya davet ediyorum. Elfatek firması gibi bize destek olan firmalar bizim için çok önemli bu anlamda destekleriyle bizi yalnız bırakmayan Elfatek firmasının sahibi Bahattin Bey’e, yaptığı çalışmalarıyla bizi gururlandıran Doç. Dr. Akif Durdu’ya teşekkür ediyorum” dedi.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akif Durdu yaptığı konuşmada, “Bugün açılışını yapıyor olduğumuz Laboratuvarda robotik, otomasyon, kontrol ve yapay zeka konularında araştırma-geliştirme ve projeler yapıyoruz aynı zamanda TEKNOFEST yarışmalarına hazırlanıyoruz. Laboratuvarımız için aldığımız bu destek bizim için önemliydi, bu anlamda destek olan Elfatek Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Düzgün’e ve bizi burada yalnız bırakmayan Sayın rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik’e teşekkür ediyorum” dedi.
Elfatek Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Düzgün yaptığı açıklamada, “Öncelikle RACLAB Takımımız elde ettiği başarılar ve yapmış olduğu çalışmalarla bizim için önemli bir takım olduğunu belirtmek istiyorum. Bu sebeple imkanlar çerçevesinde destek olarak gençlerimizi daha ileri noktalara taşımak bizim görevimiz. Bu anlamda yaptığımız desteğin sanayicimize de örnek olmasını istiyorum. Vereceğimiz desteklerle burada yapılan çalışmaların ses getiren buluşlar, patentli ürünlerin geliştirildiği bir üretim merkezi olsun. Biz burada verdiğimiz desteklerle elde ettiğimiz başarıyı görüyoruz. Ve imkanlarımız dahilinde bu destekleri sağlamaya devam edeceğiz inşallah” dedi.
Açılışın ve konuşmaların ardından laboratuvarı gezen Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik Doç. Dr. Akif Durdu ve öğrencilerden bilgi aldı. Açılışta bir araya gelen davetliler daha sonra üniversite sanayi işbirliği hakkında değerlendirmelerde bulunarak, öğrencilere gerçekleştirdikleri çalışmaları konusunda tavsiyeler bulundu.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.