Projenin danışmanlığını yürüten Doç. Dr. Akif Durdu yaptığı açıklamada sadece taşıma robotu olarak değil aynı zamanda başka deney robotları için de kontrol kartı ürettiklerini belirterek, “Dış ve iç pazara satılabilir hale gelen robotumuzun otonom versiyonları olduğu gibi uzaktan kumandalı versiyonları da talebe göre verilebilir düzeydedir. Üretilen benzer yerli ürünler mevcut ancak bizim buradaki kontrol kartımız ile maliyeti düşürülmüştür. Aynı zamanda aynı kontrol kartı kullanarak deney robotları, süpürge robotları ve benzer otonom özellikli iç ortam robotları yapabilecektir.” dedi.
Robotların 1,5 Ton ağırlığına kadar olan yükleri transfer edebilme kapasitesi ile işletmelerin üretim hızını arttırma aynı zamanda işgücü maliyeti konusunda da azaltıcı etkiye sahip. Otonom mobil görev robotunun iş verimliliğini yükseltmesinin yanında katma değer kazandıracak etkiye de sahip olması önemli noktalardan biri olarak dikkat çekiyor. Web ara yüzü üzerinden kullanıcılar aracın bulunduğu konum, araç şarj seviyesi, taşıdığı yükün ağırlığı gibi pek çok veriye ulaşabilme ve analiz etme imkanı bulabilecek düzeyde olması projeye olan ilgiyi artırıyor.
Yük bırakma veya yük alma türlerine göre konveyör ve asansör gibi ek sistemlerle beraber uyumlu çalışabilir olması görev alma çeşitliliğini arttırarak işlerin hızlı ve pratik bir şekilde çözüme kavuşmasını sağlaması da robotun öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.