Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

NFT çılgınlığı: Bir yılda yüzde 21 bin arttı

Kripto para birimlerinin 2 trilyon dolarlık bir hacme ulaştığı günümüzde, gelişen teknolojiyle birlikte yeni pazarlar ortaya çıkmaya devam ediyor. 3 boyutlu teknoloji dünyası gün geçtikçe ilerlerken, değiştirilemez tokenler olarak bilinen NFT’lerin ününü her geçen gün artırdığı ortaya çıktı. Yapılan yeni bir araştırmaya göre, 2021 yılında NFT’lerin satışı bir önceki yıla göre yüzde 21 bin artarken, alıcı sayısı yaklaşık yüzde 3 bin yükseldiği belirtildi.

NFT çılgınlığı: Bir yılda yüzde 21 bin arttı
3 boyutlu teknolojinin gelişmesi ve dijital para birimlerinin hayatımıza girmesiyle ortaya çıkan yeni pazarlar büyümeye devam ediyor.

Değiştirilemez tokenler olarak bilinen NFT’ler her geçen gün ise ününü artırıyor.

Yayımlanan yeni bir rapora göre, 2021 yılında NFT’lerin satışında 200’den fazla kat arttığı açıklandı.

NFT veri şirketi Nonfungible.com'un raporuna göre, satışların bir yıl öncesinde gerçekleşen 82 milyon dolardan 2021'de yüzde 21 bin artışla 17.6 milyar doların üzerine çıktığı belirtildi.

NFT'ler, bir blok zincirine veya dijital deftere kaydedilen sanat, oyun veya diğer yaratıcı ürünleri içeren dijital koleksiyonlar olarak düşünülebilecek benzersiz dijital varlıklardır.

Son dönemde satışlarında patlama olduğu aktarılan NFT piyasasında geçtiğimiz yıl alıcı sayısı yaklaşık yüzde 3 bin artarken, satıcı sayısı yüzde 3 bin 669 yükseldi.

Raporda ayrıca, NFT'lerin satılmadan önce 2021'de ortalama 48 gün tutulduğu, bir önceki yıl ise bu rakamın 156 gün olduğu tespit edildi.

EN DEĞERLİ NFT'LER
Geçen yıl, dijital sanatçı Beeple'ın bir kolajını temsil eden bir jeton, Christie's müzayede evinde 69 milyon dolarlık bedelle rekor fiyata satıldı.

NFT'lerin en popüler kategorisi, 8,4 milyar dolar değerinde satış oluşturan koleksiyon ürünleriydi.

Ethereum blok zincirindeki 10 bin dijital koleksiyondan oluşan Bored Ape Yacht Club gibi NFT koleksiyonları da popülaritesini artırırken, 7 günlük bir süre içerisinde 32.2 milyon dolar satış hacmine ulaştı.

Axie Infinity gibi oyun NFT'leri ikinci en büyük kategori olurken, 5,2 milyar dolar satış yaptı.

NonFungible.com'un CEO'su ve kurucu ortağı Dan Kelly, NFT alanının bir balon olmadığını savunurken, “2021 inanılmaz bir yıldı. Birçoğu için, koleksiyon segmentini çevreleyen patlama bir 'balon' olarak kabul edilir” dedi.

NFT'LERİN GELECEĞİ
Bazılarının İnternet'in bir sonraki aşaması olarak adlandırdığı Web3, İnternet'teki büyük aracıları ortadan kaldıran çevrimiçi bir ekosistem için kullanılan bir terim olarak öne çıkarken, kayıt işlemleri gibi durumlarda kullanılacak olan blockchain gibi teknolojiyi içeriyor.

3 boyutlu sanal dünyalar Metaverse konusunda geleceğin teknolojisi olarak öne çıkarken, Web3'ü de oluşturacak teknoloji NFT'lerin geleceği olarak görülüyor.

Nonfungible.com'un araştırmasına göre, uzaydaki dijital arazi ve diğer projelerin satışları geçen yıl 514 milyon dolara ulaştı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”