Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, yaptığı konuşmada, Konya Teknik Üniversitesi’nin kuruluş itibariyle yeni bir üniversite olduğunu ancak kuruluşunun 1970 yılında Konya Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi’ne dayanan dolayısı ile köklü bir alt yapıya sahip üniversite olduğunu vurgulayarak, vizyonunun, misyonunun ve sahip olduğu değerlerin her daim bilincinde olan ve bu bilincin oluşturduğu sorumlulukla hareket eden üniversitenin, kurulduğu günden bu yana yeni atılımlar, yeni fırsatlar ve yeni başarılarla, gelişime öncülük edecek güçte olduğunun altını çizdi.
Kurucu Rektör olarak üçüncü yılını tamamlayan Rektör Prof. Dr. Özçelik, göreve geldiği günden bu yana yapılan çalışmalarla her alanda ciddi büyüme gerçekleştirdiklerini belirterek, “Teknik bir üniversite olarak Konya’da önemli bir misyon üstlenen üniversitemiz kendisine hedef koyan ve koyduğu hedefe emin adımlarla yürüyen kurumsal kimlik olarak yeni ancak mühendislik ve mimarlık öğretiminde deneyimli bir üniversitedir. Bu doğrultuda göreve geldiğimizden bu yana birçok başarıya imza attık. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Yazılım Geliştirme Birimi ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan “Yeni Öğrenci Bilgi Sistemi” yazılımı tamamlanarak kullanıma sunduk. Bilimsel araştırmalar için sürekli gelişen, zengin koleksiyona sahip kütüphanemizi kurduk. Ulusal ve uluslararası stratejik kuruluşlarla eğitim ve öğretim altyapısını geliştirmek ve öğrencilerimizin mezuniyet sonrası kariyerlerine katkıda bulmak amacıyla 40 işbirliği protokolü imzaladık. Nitelikli öğrenci araştırma projeleri ile TEKNOFEST ve TÜBİTAK birincilikleri başta olmak üzere ulusal ve uluslararası 45 farklı alanda ödüllü öğrenci başarısına imza attık.” dedi.
Rektör Özçelik, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali ’nin akademik paydaşı olduklarına değinerek, “Bu yıl TEKNOFES’21 ‘de 1 birincilik, 1 ikincilik, 2 üçüncülük, 1 en özgün yazılım, 1 mansiyon olmak üzere 6 ödül aldık. Mezunlarımıza ulaşmak ve öğrencilerin mezunlarımızla etkileşimini artırmak amacı ile mezun takip sistemini hayata geçirdik. Eğitim ve öğretimde uluslararasılaşma faaliyetlerini artırmak amacıyla ERASMUS kapsamında 35 üniversite ile anlaşma sağladık.” dedi. Rektör Prof. Dr. Özçelik, 3 yıl boyunca yapılan faaliyetlerin ışığında hedeflerinin, sürdürülebilir ve yenilikçi araştırmalarla bilim ve teknolojiyi üreten; toplumun kalkınması ve refahı için insan ve çevre odaklı çözümler sunan; alanlarında öncü araştırma faaliyetlerini tasarlayan ve gerçekleştiren bir araştırma üniversitesi olmak olduğunu belirtti. Rektör Prof. Dr. Özçelik son olarak, “Yeni öğretim yılının üniversite ve ülkemiz için başarılı ve verimli geçmesini temenni ediyor, tüm öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize hayırlı olması diliyorum” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun yaptığı konuşmada, “Konya’mız 1970’lerde 2 enstitü bir akademiyken bugün 5 üniversitesi olan bir şehir haline geldi. Konya Teknik Üniversitesinin kuruluşunun 1970’lere dayandığının vurgulanması güzel bir vefa örneği. Bugün 5 üniversitesi onlarca fakültesiyle Konya’mız birçok şehrin nüfusundan fazla öğrenciye sahip ancak üniversite gibi kurumlar öğrenci sayılarının çokluğu ile değil nitelikleriyle, muhtevasıyla ön plana çıkıyor. Üniversitemizin 3 yılda elde ettiği başarıların daha da artarak devam edeceğine inanıyorum. Konya’da bir Teknik Üniversite uzun zamandır hayalimizdi çok şükür bu hayalimiz gerçek oldu. Burada öğrencilerimizi de bazı görevler düşmekte, ilk ve öncü olursak başaramayacağımız şey yok, bu doğrultuda çalışmalarımıza gayretle devam etmemiz gerekiyor” dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay konuşmasında “Konya Teknik Üniversitesi şehrimizin çok büyük beklentiyle kurulmuş ve uzun süreli bir hayalin neticesidir. Konya’mız kadim bir şehir 10 bin yıldır şehir hayatını devam ettirmeyi başaran dünya şehridir. Konya aynı zamanda tarım, sanayi ve üniversite şehri olarak başta Selçuklu olmak üzere birçok medeniyete ev sahipliği yaparak medeniyet, sanat, kültür ve ilmin gelişimine öncülük etmiştir. Selçuklu Devletinden kalma başta medreseler olmak üzere birçok tarihi eserin bulunması bunun en önemli kanıtıdır. Biz de çalışmalarımızı, ecdadımızın bize bıraktığı bu güzel miras ışığında katıldığımız uluslararası birliklerle büyük bir gayretle devam ettiriyoruz. Dünyanın her yerinden katılan belediyelerle yapılan çalışmalarımızı güncelliyoruz. Konya’mız her alanda öncü bir şehir, bir hedefimiz de Konya’mızı bisiklet şehri yapmak, bu anlamda öğrencilerimizden destek bekliyoruz. Biz de başta gençlerimiz için Konya Bilim Merkezi, Selçuklu Kongre Merkezi gibi önemli faaliyetler gerçekleştirdik. Konya çok hızlı gelişen bir şehir önemli bir gelişmenin de müjdesini vermek isterim. TÜBİTAK’ta Konya’da bir merkez açıyor ASELSAN Konya ve TRtest’in yanında TÜBİTAK’ta Konya’da temsil ediliyor olacak’ dedi.
Açılış dersinin ardından Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik günün anısına Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a tablo hediye etti. Daha sonra Konya Teknik Üniversitesi’nin akademik paydaş olarak ilk kez yer aldığı TEKNOFEST’21’de 6 derece ile önemli bir başarıya imza atan takımlara ve akademik danışanlarına Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik ve protokol üyeleri tarafından plaket verildi. Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.