Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş KONTV’de

Bir dizi ziyaret ve açılış programı için Konya’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, KONTV ekranlarında Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy’un sorularını yanıtladı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş KONTV’de
Konya İl Müftülüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde iki sürecek olan Uluslararası İhtida Kongresi’nde bulunmak ve bir dizi açılış gerçekleştirmek için Konya’da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, KONTV mikrofonlarına konuştu.

“KONTV seyircilerine Allah’ın selamı hepinizin üzerine olsun” diyerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Ali Erbaş, “İhtida Kongresi’nin milletimiz, ülkemiz ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı. 

“13 ülkeden 60 kadar mühtedi kardeşimizle müzakere edeceğiz”
İhtida Kongresi’nin Türkiye’de ilk kez yapılan bir organizasyon olduğunu belirten Prof. Dr. Ali Erbaş, “Bugün Mevlana Şehri Konya’mızda çok önemli bir etkinliğimiz var. 13 ülkeden 60 civarında mühtedi kardeşimizle iki gün boyunca Konya’da bazı hususları müzakere edeceğiz. Buraya başka dinde iken ya da herhangi bir dine inanmıyor iken İslam’a girmiş Müslüman kardeşlerimizi davet ettik, onların hikâyelerini dinleyeceğiz. Bizlere neler yaşadıklarını ve nasıl Müslümanlığı seçtiklerini anlatacaklar” şeklinde konuştu. 

İslamofobiyle nasıl mücadele edebiliriz?
İslamofobiye yönelik de konuşan Prof. Dr. Erbaş, “Bizim en önemli bulduğumuz hususlardan biri İslamofobidir. İslamofobi, İslam’ı kötü göstermek, karalamak ve İslam düşmanlığı yapmak gibi çeşitli ülkelerde artan bir davranış şeklidir” açıklamasında bulunarak, Kongre boyunca bu konuya değineceklerini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “Neden bu durum artıyor, biz Müslümanlar olarak buna zemin mi hazırlıyoruz, buna zemin hazırlayan Müslüman kardeşlerimizi eğitmek için neler yapmamız gerekiyor, ya da İslam yanlış mı tanınıyor, yanlış mı tanıtılmaya çalışılıyor gibi soruların cevaplarını arayacağız. Halbuki İslam bir barış dinidir, huzur dinidir. İslam’da kardeşlik, birlik ve beraberlik vardır. “Bunları insanları nasıl anlatmalıyız” sorusunu konuşacağız. 

“Yanlış İslam algısını ortadan kaldırmak bizim vazifemizdir” 
İslamofobi ile mücadele noktasında iki değerlendirmede bulunan Ali Erbaş açıklamasını, “Birincisi, gayrimüslimlerin zihinlerinde oluşan yanlış İslam algısını ortadan kaldırmamız lazım. Bu bizim vazifemizdir. İkincisi İslam’ı yanlış yaşayan Müslümanlarda bir öz eleştiri yapmamız lazım. Biz nerede yanlış yapıyoruz sorusuna bakmamız lazım. Peygamber Efendimiz Müslüman’ı tanıtırken “Elinden ve dilinden emniyette olan kişi” olarak tanıtıyor. “Biz acaba Müslümanlar olarak gerçekten de elinden ve dilinden emin olan kişiler miyiz” diye düşünmemiz gerekiyor. Müslim kelimesi, teslimiyet sahibi insan demektir. Biz acaba Kur’an-ı Kerim’in söylediği teslimiyeti gösterebiliyor muyuz, bunun muhakemesinin yapılması gerekiyor” şeklinde sürdürdü. Bu soruların cevaplarının bulunmasının, İslam karşıtlarının zihinlerindeki İslam algısını düzeltmede bir adım olduğunu belirten Erbaş, “Bununla birlikte, Peygamber Efendimiz, Arafat’ta okuduğu Veda Hutbesi’nde, “Size iki şeyi emanet ediyorum, bunlara sarıldığınız sürece yolunuz sapıtmazsınız. Bunlardan biri Allah’ın kitabı Kuran’ı Kerim, ikincisi Hz. Peygamber’imizin sünneti” buyurmuş ve bize Kur’an ve sünnet çizgisinde bir İslam’ı emanet bırakmıştır. Biz gerçekten Kur’an ve sünnet çizgisinde bir İslam yaşayıp yaşatabiliyor muyuz, Müslümanlar olarak doğru İslam’ı yaşayabiliyor muyuz sorusunun cevaplarını müzakeremizde arayacağız İnşallah” dedi. 

Diyanetten dijital çağa uygun projeler
Teknolojik gelişmelerin beraberinde getirdiği sosyal medya aracılığıyla oluşan bilgi kirliliği hakkında da açıklamada bulunan Erbaş, “Biz, kitaplardan öğrenmemiz gereken İslam’ı ve İslam’ın önemli esaslarını dijital ortamlardan öğrenmeye öncelik veriyoruz şu anda. Aslında bu yanlış fakat bu teknoloji çağımızın da bir hakikatidir. Biz de bunu düşünerek, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Dijital Dini Yayınlar Daire Başkanlığı’nı kurduk. Hiç olmazsa bilgi kirliliğine muhatap olacak insanların sayısını azaltma düşüncesiyle hareket ettik. Bununla birlikte diniyayınlar.diyanet.gov.tr diye de bir web sayfası kurduk. Başkanlığımızın yayınlarını okumak isteyen herkesi de burada yayınlarımızla buluşturmayı hedefledik. Okuma fırsatı olmayanlar için de ‘dinle’ butonuyla 500’e yakın yayınımıza ulaşılmasını sağladık. Bir de ‘izle’ butonumuzla da çeşitli videolarımızı da Müslüman kardeşlerimizi doğru bilgiyle kavuşturmayı amaçladık” sözleriyle konuşmasını tamamladı. (Eylül Aşkın Akçay)

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 1
  • 13
  • 9
  • 0
  • 13
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Yakup Özgenç
    3 yıl önce

    Özellikle Ankara ilahiyat kökenli" Aklımıza uymazsa ayetleri de reddederiz" diyen ilahiyat proflarini ve onların yetiştirip imam hatiplere gönderdigi yuzlerce meslek dersi öğretmenlerinin, bu temiz milletin evlatlarının imanını bozarken neden mudahele edilmediğini de sorsaydınız. Yoksa bu işi bizzat diyanet mi organize ediyor.

    • Cevapla
    • Begen (10)
    • Begenme (2)

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”