Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı görevine atanan Mahmut Sami Şahin, Bakan Mustafa Varank’ı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri ile birlikte ziyaret etti.
KOP Bölgesinin güçlenmesinin Türkiye’nin güçlenmesi olduğunu ve bu nedenle Bölge Kalkınma İdareleri üzerinden tarımsal yapıda devam eden değişim ve dönüşümü özellikle kuraklığı önleyici projelerle desteklemeyi daha güçlü bir şekilde sürdüreceklerini, aynı zamanda, değişen Türkiye şartlarına uygun olarak imalat sanayi sektörlerine ve bu sektörlere yönelik beşeri ve fiziki altyapıyı güçlendirecek Ar-Ge, savunma sanayi, dijitalleşme, insan kaynakları, lojistik, ticaret, ulaşım, enerji gibi sektörleri güçlendirmeye büyük önem verdiklerini ifade eden Bakan Mustafa Varank, Başkan Şahin’e yeni görevinde başarılar diledi.

Başkan Mahmut Sami Şahin de KOP Bölgesinin tarımdan turizme, sanayiden ulaştırmaya kadar tüm sektörlerde kalkınmış bir bölge haline dönüştürülmesi için çalışacağını belirterek, kendisini bu göreve layık gören başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a şükranlarını iletti.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te
KONHABER'e abone olun.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Yasal Uyarı:
Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.