Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Varank: 2030'a kadar 2 milyon elektrikli araç yollarda olacak

Elektrikli araçlar için şarj altyapısını inşa edecek yol haritası belli oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Öngörülerimize göre 2030 yılına kadar 2 milyonun üzerinde elektrikli araç yollarda olacak” dedi.

Bakan Varank: 2030’a kadar 2 milyon elektrikli araç yollarda olacak
Yerli otomobil TOGG başta olmak üzere önümüzdeki yıllarda elektrikli araçlar yollarda olacak.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) de elektrikli araçların ve şarj sistemlerinin standartlarının yol haritasını açıkladı.

Elektrikli araçlara yol haritası

Teknik standartlar, mevzuat düzenlemeleri, yatırım destekleri.

Hazırlanan kılavuzda bu başlıklar belirlendi. Amaç; şarj ekosistemini kısa zamanda olgunlaştırmak.

"2030 yılına kadar 2 milyonun üzerinde elektrikli araç yollarda olacak"

Açıklamayı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptı.

"Elektrikli araç satışları, son yıllarda küresel seviyede hızla artıyor. Önümüzdeki yıllarda daha fazla elektrikli aracı günlük hayatımızda kullanacağız. Öngörülerimize göre 2030 yılına kadar 2 milyonun üzerinde elektrikli araç yollarda olacak. Bunun önemli bir kısmını hiç şüphesiz TOGG oluşturacak. Bu kapasiteye hizmet verecek 200 binden fazla kamuya açık şarj noktasına ihtiyaç duyulacak. Bu bakımdan, önümüzdeki yıllarda elektrikli araçlarla birlikte şarj altyapısı da çok hızlı bir şekilde büyüyecek. TSE tarafından yayınlanan bu standart da bu çalışmaların zeminini ve ilk adımını teşkil ediyor."

Düzenleme hazırlanırken sektör temsilcilerinden alınan görüşlerle ortak bir dil oluşturuldu.  

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 5
  • 3
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • E
    Ekonomist
    4 yıl önce

    Geleceğin otomobili nasıl olacak? 1-Güneş enerjili olacak. Artık şeffaf ve esnek güneş enerji panelleri üretimi başlıyor. Otomobilin tavanı, camları, tüm kaportası güneş enerjisi ile kaplanacak. 2-Buradan temin edilen enerji ile hem Hidrojen üretilecek hem de batarya şarj edilecek. 3-Otomobil, Hidrojen deposundan LPG'li araç gibi hareket edecek. 4-Otomobil hidrojensiz olarak yani Güneş Enerjisi ve Batarya'yı senkronize olarak kullanarak hareket edecek. Bataryayı da Güneş Enerjisi park hallerinde şarj edecek. 5-Güneş Enerjisi ile üretilen Hidrojen'den elektrik üretimi ile otomobil hareket eder. Burada Güneş Enerjisinden doğrudan elektrik üretimi yerine önce hidrojene çevrilme nedeni dopalama amaçlıdır. Otomobil hem doğrudan Güneş enerjisi ile üretilen elektriği kullanırken diğer yandan eksik kalan enerjisini,hidrojen deposundan elektrik üretimi ile ekstra elektrik kullanmaktadır. İşte geleceğin otomobili bu 3 varyantı kullanarak hareket edecektir. Bu sebeple Konya Sanayi, özellikle otomotiv sanayi, 1-Saydam ve esnek Güneş Enerjisi üretimine, parçalarının üretimine 2- Batarya ve parçalarının üretimine, 3-Elektrikten hidrojen üretimi ve parçalara, 4- Hidrojen Yakıt Pil üretimi ve parçalarına, 5-Elektrik Motoru üretimine ve parçalarına, şimdiden yatırım yapmalıdır. Fakat yatırım yapabilmek için öncelikle ilgi sahası olarak bunlara yönelmeli, araştırmalı, geliştirmeli, AR-GE faaliyetlerinde bulunmalı ve 5 sene sonra seri üretime geçmeye hazır olmalıdır. Yarın geç olacaktır, hemen bugün bu işe eğilmeli. Hidrojenli araçlar zaten üretilmeye başlandı. Hidrojenli Otobüsler, hidrojenli Kamyonlar, hidrojenli Tırlar, hidrojenli otomobiller...vs. 5 yıl içerisinde Konya sanayisi hidrojen teknolojisine uyumlu hale gelmezse kaybeder. Gerekirse otomotiv şirketleri birleşmeli, güç oluşturmalıdır. 2-3 Otomotiv yedek parça üreticisi birleşip bu alanlarda araştırma yapmalıdır, yatırıma hazır hale gelmelidir. 2-3 yapamıyorsa 10 tanesi güçlerini birleştirmeli. Araştırma sonucunda herbiri bir parçasını üretmeli. Gerekirse tersine mühendislikle bu tür bir hidrojen yakıt pili alıp söküp parçalarını öğrenmeli, anlamalı.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”