
- Hedefi Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil etmek
Altın, okul dışında kalan zamanlarında sokakta gezmektense babasının yanında lastik tamiri işini öğrenmeye çalıştığını söyledi. İş yerinde lastik söktüğünü, patlak yere yama yaptığını, tekerleğe hava bastığını ve temizlik yaptığını belirten Altın, babasının yanında meslek de öğrendiğini kaydetti.

Patlayan araba lastiğini tamir için gelen antrenörü tarafından judoya yönlendirildiğini ve böylelikle bu spora başladığını belirten Altın, babasının güveni, ailesinin desteğiyle birçok müsabakada derece yaptığını aktardı.
İyi bir sporcu olmak için çalışmaya devam edeceğini, sporu çok sevdiğini ve bırakmayacağını dile getiren Altın, Türkiye şampiyonasından derece elde etmenin gururu ve mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Hedefim olimpiyatlarda ülkemi temsil etmek ve bayrağımızı dalgalandırmak. Eylül ayının ilk haftasında Balkan Şampiyonası'na gideceğim. Orada birincilik elde etmek için yarışacağım. Orada beni yeneceklerini düşünmüyorum ve kendime çok güveniyorum. Balkan Şampiyonası'nda herkesi yenip bayrağımızı dalgalandıracağım. Ülkemi, ilimi ve ailemi gururlandıracağım.
- Yetenekli çocukları keşfediyorlar
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde judo antrenörü olarak görev yapan Selman Süren de yetenekli çocukları keşfetmek için okulları, Kur'an kurslarını gezdiklerini ve mahalle aralarında koşuşturan çocukları gözlemlediklerini söyledi.

Tesadüfen tamir için gittiği iş yerinde Altın'ı fark ettiğini dile getiren Süren, şöyle devam etti:
"Çocuğu lastik tamiratı yaparken keşfettim. Onu gözlemledim, çocuğun pençe gücünün güçlü olduğunu, belinin reaksiyon verdiğini gördüm. Çocuğu yetenek taramasından geçirdik. 14 aylık bir çalışmayla sporcumuz Türkiye ikincisi oldu. Antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Allah'ın izniyle Balkan Şampiyonasında derece yapacağız."

Kaynak: