Süper Lig’in 23. haftasında deplasmanda Kayserispor’a 3-2 mağlup olan Tümosan Konyaspor, bu karşılaşmanın ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilmişti. Bahse konu karşılaşmaya hakem kararları damga vururken; maçın ardından Konya camiası ciddi tepki göstermişti.
PFDK ceza yağdırmıştı
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK), Anadolu Kartalı'na ceza yağdırdı. Kuruldan yapılan yazılı açıklamada çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 120 bin TL, kulübün sosyal medya paylaşımı medeniyle 1 milyon TL, başkan Ömer Korkmaz’ın açıklamaları nedeniyle 23 gün hak mahrumiyeti, Yusuf Küçükbakırcı’ya 21 gün hak mahrumiyeti ve 150 bin TLi İdari Menajer Hüseyin Bilgin’e 58 bin 500 TL ve futbolcu Emmanuel Boateng’e ise 2 maç ceza verilmişti.
Anadolu Kartalı tahkime gitti
Verilen bu kararı şaşkınlıkla takip eden Tümosan Konyaspor camiası, durumu bir üst kurula taşıma karar aldı. Cezaya itiraz eden yeşil-beyazlılar, cezayı tahkime taşıdı. Konuyla ilgili nasıl bir aksiyon alınacağı ise merakla bekleniyor. (Büşra Üstündağ)