Takımın, kurulan yeni sistemle ilk hafta bir bocalama yaşadığını aktaran Sevim, "Geçmişten gelen bazı alışkanlıklar vardı. Bunları bırakıp yeniden başka bir şekilde oynamak kolay değil. Ancak her geçen gün daha iyi olduğumuzu hissediyorum. Bu hafta özellikle daha sert ve fiziksel antrenmanlar yapmaya başladık. Bu sayede savunma sertliğimizin artacağını düşünüyorum. Hücum da yavaş yavaş yerine oturuyor." dedi.

Sevim, ligin son sırasında bulunmalarına rağmen, takımların puan olarak birbirine çok yakın olduğunu dile getirdi.Bu bağlamda, alınacak iki galibiyetle play-off potasına kadar yükselmenin söz konusu olabileceğini aktaran Sevim, "Dört galibiyetle de kendinizi play-off'un içinde bulabilirsiniz. Alınacak her galibiyet çok değerli. Takımda haftalardır mağlup olmanın getirdiği kötü bir moral ve motivasyon var. Bu durumu değiştirmemiz için öncelikli olarak bir galibiyete ihtiyacımız var." diye konuştu.
Sevim, takımda kariyerli yabancı oyuncular ile genç ve deneyimli Türk oyuncuların bulunduğunu, bu grup beraber bir şeyleri başardığında hem motivasyonun hem de inancın artacağını anlattı.
"Maç sertliğinde antrenmanlara ağırlık vereceğiz"
Takımın, geriye düştüğü maçlarda toparlanamaması ve yeniden öne geçememesine değinen Sevim, "Kırılganlık başlayıp, 'Yine mi kaybediyoruz?' düşüncesi olduğu zaman, savaşarak geri dönüş yapabilmek çok kolay değil. Takım ne yazık ki hücumdan enerji bulmuş. Hücum anlamında sayıyı atıp maçın içinde olduğu zaman, savunmada enerjisi yükselmiş. Şimdi bunun tam tersini yapmamız lazım. Yani savunmadan enerji bulup, savunma kaynaklı sayılar üretmemiz lazım ki her zaman maçın içinde olalım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: