DOLAR : 42,84₺
EURO : 50,27₺
STERLİN : 57,31₺
GRAM : 5.993,64₺
ÇEYREK : 9.860,06₺
CUMHURİYET : 39.122,19₺
Siyaset

Seçim kanunu teklifi komisyondan geçti

Eklenme: 24.03.2022 - 09:33

Seçim Kanunu teklifi TBMM Anayasa Komisyonunda kabul edildi. Buna göre, ülke seçim barajı yüzde 10'dan yüzde 7'ye indirilecek.

Seçim kanunu teklifi komisyondan geçti
Reklam alanı
Seçim Kanunu teklifi TBMM Anayasa Komisyonu'ndan geçti. Teklif şimdi Genel Kurul'da görüşülecek. 

Teklifin yasalaşması durumunda, milletvekili dağılımında, ittifak içindeki her partinin seçim çevresinde aldığı oy sayısı dikkate alınacak. Ülke seçim barajı dayüzde 10'dan yüzde 7'ye indirilecek.

TBMM'de grup kurmuş olmak, seçime katılabilmenin yeter şartından biri olamayacak.

Siyasi partiler, ilçe, il ve büyük kongrelerini üst üste iki defa ihmal etmemiş olma koşuluyla seçime katılabilecek.

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 1
❤️ 1
😊 4
😡 5
👎 5
😂 1
😢 1
😲 1
Toplam 19 tepki

Yorum Yap