Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya dahil 46 ilde zehir tacirlerine NARKOGÜÇ-42 operasyonu: 364 gözaltı

Uyuşturucu imal eden ve satan "zehir tacirlerine" yönelik 46 ilde düzenlenen Narkogüç-42 operasyonlarında 1 ton 340 kilogram uyuşturucu ele geçirildi, 364 şüpheli yakalandı.

"Narkogüç-42” operasyonunun ayrıntılarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaştı. Buna göre aralarında Konya, Ankara, İstanbul, İzmir'in de bulunduğu 46 ilde Uyuşturucu Madde üreten ve satanlara yönelik operasyon düzenlendi. Operasyona 332 ekip, bin 375 personel, 1 hava aracı ve 9 dedektör köpek katıldı.

"Narkogüç-42” operasyonunun ayrıntılarını sosyal medya hesabından paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı;

 

"Uyuşturucu Madde İmalatçılarına" ve "Bunların Satışını Yapanlar" ile "Sokak Satıcılarına" yönelik 46 ilde düzenlenen “NARKOGÜÇ-42” Operasyonlarında;  1 ton 340 kg uyuşturucu madde ele geçirildi. 364 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı. 

 

Aziz Milletimizin Bilmesini isterim ki;


Gençlerimizi ve geleceğimizi zehirleyen uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız. Her an enselerindeyiz. Bizden kaçamayacaklar!

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıklarınca; 332 ekip, 1375 personel, 1 hava aracı ve 19 narkotik dedektör köpeğinin katılımı ile Malatya,  Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Sakarya, Kars, Adana, İzmir, Batman, Kırklareli, Diyarbakır, Mersin, Antalya, Bursa, İstanbul, Edirne, Karaman, Tokat, Elazığ, Amasya, Osmaniye, Kocaeli, Konya, Samsun, Aydın, Tekirdağ,  Çorum, Kırşehir, Balıkesir, Isparta, Hatay, Kayseri, Eskişehir, Kütahya, Sivas, Siirt, Muğla, Aksaray, Kahramanmaraş, Çanakkale, Manisa, Adıyaman, Kastamonu, Erzurum, Düzce ve Yalova olmak üzere 46 ilde gerçekleştirilen "NARKOGÜÇ-42” Operasyonlarında bazı İllerde ele geçirilen uyuşturucu miktarları ve yakalanan  zehir tacirleri ve sokak satıcıları şöyle;


İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda; 395 kg 700 gr metamfetamin, 56 kg 350 gr kokain,  102.360 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 6’sı Yabancı Uyruklu toplam 10 zehir taciri yakalandı.


Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda; 10.906 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 1 Zehir Taciri yakalandı.


Adana İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda; 118 kg skunk ele geçirildi. 1 zehir Taciri yakalandı.


Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda; 116 kg esrar ele geçirildi. 2 Zehir Taciri yakalandı.


Antalya İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda; 300 gr eroin, Muhtelif miktarda metamfetamin ve esrar ele geçirildi. 3 Zehir Taciri yakalandı.


Aydın İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda; Büyük miktarda sentetik ecza ele getirildi. 4 Zehir Taciri yakalandı. 

Erzurum İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda; 1.5 kg sentetik uyuşturucu ele geçirildi. 1 zehir taciri yakalandı.


Düzce İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda; 2 kg esrar ele geçirildi. 1  zehir taciri yakalandı.

 

Elazığ İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda; 138 kg skunk ele geçirildi. 1 Zehir Taciri yakalandı.


Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda; 542 gr eroin, 75 gr metamfetamin, Muhtelif miktarda afyon ve sentetik ecza ele geçirildi. 1 Zehir Taciri yakalandı.


Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda; Muhtelif miktarda metamfetamin, skunk ve kubar esrar ele geçirildi. 107 Zehir Taciri yakalandı. 

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda; 507 kg esrar ele geçirildi.


Operasyonu gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi ve Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum.


ÜLKEMİZİN DÖRT BİR YANINDA ZEHİR TACİRLERİNE KARŞI OPERASYONLARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK!


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 7
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • AD
    Ali dayi ali dayi
    112 gün önce

    Her gelen kendi ekibini kuruyor anlasilan o

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • H
    Hacı
    112 gün önce

    Memleketin içine s......sınız.Şimdi de güya temizlemeye çalışıyosunuz ve bizden de teşekkür bekliyosunuz.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English