Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İtalya'da iktidar ortaklarından Zingaretti, Demokratik Parti liderliğinden istifa kararı aldı

Anadolu Ajansı haberine göre;

ROMA (AA) - İtalya'da merkez solun en büyük partisi konumundaki Demokratik Partinin (PD) genel sekreteri Nicola Zingaretti parti liderliğinden ayrılacağını açıkladı.


İtalya'da şubatta Eski Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin 6 partinin desteğiyle kurduğu geniş katılımlı hükümette yer alan merkez solun çatı partisi PD, liderinin istifa kararıyla sarsıldı.


Zingaretti, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, ayrılığına gerekçe olarak parti içi çekişmeleri göstererek, "Kovid-19 salgınının üçüncü dalgası patlarken, iş ve yatırımlarda problemler varken, yeni kuşaklar için ümitler yaratmak gerekirken, genel sekreteri olduğum PD içinde 20 gündür sadece koltuklar ve ön seçimler üzerine konuşuluyor olmasından utanıyorum." ifadesini kullandı.


Zingaretti, parti içi tartışmalar yerine Draghi hükümetine nasıl destek olabileceklerini tartışmaları gerektiğini kaydetti.


Kendisinin parti içinde hedef haline getirildiğini ve tıkanan durumu açmak için istifasını parti başkanına resmi yazıyla göndereceğini belirten Zingaretti, parti ulusal kongresinin kendisinin yerine uygun bir seçim yapacağını ifade etti.


Draghi hükümetinde Çalışma Bakanı olan Andrea Orlando ve Kültür Bakanı Dario Franceschini gibi PD'nin ağır topları, Zingaretti'yi kararını gözden geçirmeye çağırdı.


Diğer yandan, Zingaretti bir süredir parti içinde farklı konularda eleştiriliyordu. Eleştirilerin başında yeni kurulan Draghi hükümetinde PD'nin aşırı sağcı Lig ile aynı hükümette ortak konumuna gelmesinden, PD'nin kabinede daha az kadın bakanla temsil edilmesi öne çıkıyordu.


Zingaretti ayrıca zaman zaman şubat ayına kadar görevde olan Giuseppe Conte'nin liderliğindeki koalisyon hükümeti döneminde de PD'nin kaderini, koalisyon ortaklığı yaptığı 5 Yıldız Hareketi'ne (M5S) bağlamakla eleştiriliyordu.


İtalya'da yapılan son kamuoyu yoklamalarında, aşırı sağcı Lig Partisi yüzde 23 dolaylarında, PD ise yüzde 20 civarında görünüyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English