Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Bayındır'dan Beyşehir Gölü için çağrı

Konya basınını misafir eden Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır üç yılını değerlendirerek, bu kentin hak ettiği yere taşınması için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Başkan Bayındır’dan Beyşehir Gölü için çağrı
Başkan Bayındır düzenlediği basın toplantısında, göreve geldiği günden bu yana tamamlanan, devam eden ve üzerinde çalıştıkları projelere ilişkin bilgi verdi.

Beyşehir Gölü'nün bu yıl yaşanan şiddetli kuraklıktan çok etkilendiğine dikkati çeken Bayındır, "Beyşehir Gölü'nün kaynaklarını geliştirip, zenginleştirmek zorundayız." dedi.

Beyşehir Gölü’nün dünyada içilebilir niteliğindeki sayılı göllerinden bir tanesi olduğuna dikkati çeken Bayındır, yaşanan sorunların sadece Beyşehir ve Konya'nın değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde yaşayan herkesin sorunu olduğunu söyledi.
Bayındır, ""Bu gölü Konya savunmalı, o tarımda su bekleyen benim değerli ziraatçım, çiftçim savunmalı. Bu kıyılar, şu adacıklar çıkmaya başladı mı, 'Eyvah' deriz biz. Şurada 300 metre kıyıda balçık batak oluşmaya başladı mı, derken kurak, çatlayan topraklar Beyşehir Gölü'nün hak ettiği yer değildir." dedi.

Beyşehir Gölü etrafına geçmişte yapılan gölet ve barajların gölü besleyen ana kaynaklara olumsuz etki yaptığına vurgu yapan Bayındır, bu yüzden yeni yapılan ya da yapılacaklara da karşı olduklarını belirtti.

Bayındır, Beyşehir Gölü'nü besleyen Isparta'nın Yenişarbademli ilçesindeki Pınargözü Mağarası'ndan çıkan suyun önüne gölet yapıldığını hatırlatarak, "Beyşehir Gölü'nün ana kaynaklarını öldürmeyin, bu güzelliği yok etmeyelim. Sulanacak alan çoğaldı, vahşi sulama yöntemleri çoğaldı. Hep beraber Beyşehir Gölü'nün kaynaklarını geliştirmek, zenginleştirmek zorundayız." diye konuştu.

BEYŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ADİL BAYIDIR SÖZLERİNİ ŞÖYLE SÜRDÜRDÜ:
Dünyanın başının belası Covit- 19’u hep birlikte yaşadık inşallah bundan kurtuluruz daha çok bir araya geliriz. Arkadaşlarımıza dedim ki 3 yıl geçti. Bu şehir mutlaka Konya basını tarafından izleniyor, yazıyorsunuz bizim dertlerimizle dertleniyorsunuz ilgileniyorsunuz Sizlere teşekkür ediyorum. Beyşehirlinin diliyle temsil ettiğim, halkımın diliyle Konya’nın denizi, Antalya’nın terası, Yüce Allah’ın hiçbir güzelliği eksik etmeksizin tablo gibi yarattığı bu kentin hak ettiği yere taşınması için neler hedeflediğimizi nelerin yapıldığını anlatacağım. İki günlük yalan dünyada gönülleri ve kalpleri kırmamak lazım. Bunun yanında altından kalkamayacağımız sözleri söylemememiz lazım. Siyasette bazı şeyler söylenir onu orada bırakmak lazım. O günün koşullarıyla Beyşehir Birliği adını verdiğim birlikte hiç bir siyasi partinin ilçe başkanıyla ve kadrolarıyla ayrım yapmaksızın hizmet verdim. Beyşehir’de 3 dönem belediye başkanlığı yaptım. Belediye başkanlığım dönemlerinde devletimin büyükleriyle ve hükumetlerle kavga etmem. ben seçim atmosferindeki arkadaşlarımla kavga etmem. Her partiye aynı mesafede bakarım. Ben Bağımsız Belediye başkanıyım. Ben şehrime kavga etmeye, kalp ve gönül kırmaya gelmedim. 7’siyle70’şiyle bir olmaya geldim. Yılbaşından sonra dünyada artan bu pandemi belası çok canlarımızı aldı.  gitti bizden onlara Allahtan rahmet diliyorum. Biz inancımızın, geleneğimizin millet karakterimizin gereği birlikten yanayız. Birlik içinde olmak zorundayız. Bayrağımız ezanlarımız bizim vazgeçilmezimiz. Eğer yaşayacaksak bu ülkede bölünmeyeceğiz. Bir ve bütün olacağız diyenlerdenim. Devletimin büyükleriyle diyalogum hep oldu olmaya ’da devam edecektir. Türkiye Cumhuriyetine hizmet edenlere hürmet ederim. Onlara saygı içinde olur ve davranırım. Ben şehrimi yönetmeye, eksikliklerini gidermeye, ciddi projeleri hayata geçirmeye, istihdam diyen vatandaşımın ekmek kapısını çoğaltmaya talip olmuştum. Türkiye’de istihdam kapısı zor hale gelirken Beyşehir pandemi de çok önemli mesafeler aldı. Biz orta Asya’dan gelen ataların genleriyle burada devlet olmanın onurunu gururunu bilenlerdeniz. Devletimizle iyi geçiniyoruz derken, devlet varsa biz varız diyenlerdeniz. Bizim Huğlu ve Üzümlümüz var. Hani Aselsan’ın ortaklarının çoğunu teşkil eden her ikisinden de ortaklar var. 244 milyon dolar silah ihracatı yapan Beyşehir, şuan İtalya’dan sonra 2. Sıradadır. Konya’da savunma sanayideki payını yükselten %80 90ını teşkil eden benim Huğlu ve üzümlümdür. Konya adına Beyşehir adına ne kadar gururlansak azdır.

“BEYŞEHİR HAYVANCILIKTA ÖNDE”

Beyşehir hayvancılıkta çok öndedir. Doğanbey’imizi ihmal edemeyiz. Et, süt, hayvancılık bölümü açısından İstanbul pazarının hâkimidir. Kurucuova, Yeşildağı, Dumanlıyı, Adaköyü, Gölyakayı hem seracılık konusun da hem hayvanlık konusunda bölgemizin bütün beldelerini yavaş yavaş istikametlerini belirleyerek onları da bölge ekonomisine,  ülke ekonomisine katkı yapmaları adına gayretler içindeyiz. Planlarımız bu doğrultuda. Hayvancılık organize bölgeleri planlarını bu civara yaptık ve dağıtıyoruz. Karaali, Sadıkhacı bunlar bizim 4’er bin, 5’er bin nüfusu 3’er bin nüfusu olan yerlerimiz velhasıl 67 mahallemiz vardır. Bu mahallelerin 12 dış mahalledir. Bir bütünlük için de ayrım yapmadan kim oy verdi vermedi demeden dün de öyleydim.  o eski 3 dönemimde de öyleydim.  Bugün de böyleyim. Hizmet veriyoruz. 1989’dan itibaren 3 dönem neysem hele hele 69 yaşına gelmiş 68 yaşını bitirmek üzereyken aday olmuş seçilmiş Bağımsız bir Belediye Başkanıyım.  Tamburdan geçmiş diye bir laf vardır. Hayatta hayatın tamburu hani bu dağlardan taşlar kopar dereler içinde aktarıla aktarıla gelirken birbirine çarpa çarpa çarpa köşeleri silinir. Egosunu yenen, ben demeyelim biz diyelim tevazu kaybetmeyen tamburdan geçmiş olur.  

“GEMBOS YOLU BEYŞEHİR’İ İÇ TURİZMDE İYİ BİR YERE GETİRECEK”

Gembos yolu diye hepimizin bildiği Beyşehirli Gembos yolu der  Antalyalı Demir Kapı beydiğin yolu der  bu dediğim yol 1270’lerden geçer.  Bu yol kar oranı düşük olan bir güzergahtır Derebucak’tan itibaren Derecebucak’a kadar da gider yol. Bu tünel açıldığı zaman Antalya merkez Serik ve Manavgat olmak üzere o bölgenin insanın Beyşehir Konya ve Antalya’ya geçeceği güzergahtır ve şu an bu tünellerin içindeki bütün alt ve üst yapı sinyalizasyonları dahil yapılmaktadır. Bitmek üzeredir. İnşallah Beyşehir e her gün 15 bin civarın da bir araç geçiş sağlayacak araç sayısını söylüyorum 4 ile çarparsanız 60.000 kişinin Beyşehir’de geçeceğini düşünerek söylüyorum onları birer gün tutabilirsek diyorum her biri birer gün kalırsa diyorum iç turizmi bir yere getiririz. Allah o projeye hayat veren emeği geçen Beyşehir ile ilgili siyaset yapan teşkilatlardan milletvekillerine milletvekillerinden Ankara ya kadar bu projenin için de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın başından sonuna emeği var diyorum. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Beyşehir ‘egelsin 150 bin kişiyle karşılayacağım. Çünkü o yolun tamamın da kendisinin emeği var. Ben de bu şehrin Bağımsız Belediye Başkanı olarak devletine bağlı bir adam olarak bana iyilik edenlere nankör olmam diyenlerden olarak karşılamaya söz veriyorum.

“BEYŞEHİR’E NE YAPTIYSAK BİLLBOARDLARLA DUYURUYORUZ”

Ben bağımsız belediye başkanıyım. Herhangi bir hesap içinde söylemiyorum. Ben şehrime feda etmişim kendimi Beyşehir için neler yapılması gerekiyorsa yaptığımı söylüyorum. O yüzden herhangi bir 72 yaşına gelmiş bir adamın bu saatten sonra şehrinden öte yol yoktur der. Ben öyle diyorum. Önce Beyşehir diyorum. Aldığımız paranın 23 milyonunu Eşrefoğlu’nun tarihi dokusuna dönüştürmek için ayırdık. Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir başkanımız Uğur İbrahim Altay’da oraya güzel bir proje yapıldı bir ortak. İnşallah Eşrefoğlu Beyliğinin o geçmişteki Selçuklu mimarisine burayı kavuşturmaktır muradımız. Ben devraldığımda 37 milyon 400 bin borçla devraldım. Onu da söylüyorum. Çok detaya girmiyorum. Bunu her sene yapıyorum. Şimdi kendime de yapıyorum her sene bu bilançoyu Beyşehir halkına billboardlara asarak hesap veriyorum. Bu pandemi nedeniyle birebir vatandaşımızla görüşerek anlatacağımızı bu şekilde söylüyoruz. Her nisan bu hesabı veriyoruz. Şuan itibariyle devlete olan borçlarımız iller bankası kredi borcu 1 milyon 800, resmi kurumlara borcu 8 milyon yani vergi,18 milyon borcumuz var. Şuan Beyşehir Belediyesinin kasasında 18-20 milyonda para var. Artı paramız var. Bunu ne yapıyoruz. Kaçırtmıyoruz. Kaçak vermiyoruz. Bir şebeke döşersiniz eğer boru hatlarınızda 130-140 kaçağınız varsa o akacağı önlerseniz. Su kaçakları önledik. Borçlu olan belediyemizde yaptığımız tasarruflarla borçları ödedik.  Murat Kurum Bakanıma, Mustafa Akış kardeşime, Uğur İbrahim Altay’a bu paranın bizim belediyemizde intikalinde bana verilmedi Beyşehirliye verildi. Çünkü Beyşehir’de Sayın Cumhurbaşkanıma 35 bin oy veren bir Beyşehir halkı var. Beyşehir’de AK Partiye 28-29 bin oy veren bir Beyşehir halkı var. Ben sadece mahalli seçimde 29 bini aldım. Ne yapılırsa bu şehre yakışır dedik. Peki, biz geldiğimiz günden beri dün bu doğalgaz gelmez Beyşehir’e denmiş devlet hafızayı açmazsanız. Beyşehir’e gelmez ya Akşehir’den ya Ilgın’dan alınır denir. Ama biz öyle demedik o gazı ben mi getirdim hayır gazın gelmesini söyleyen adamım. Gelmesi gerektiğini iddia eden adamım. Devletimiz bize bu manada bize kulak verdi. Sayın vekillerimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza yine teşekkür ediyorum zira Bayavşar ve Gökçimen aksında acele kamulaştırma kararı alarak bizim pik ve aremes istasyonları kuracağımız yerde biz belediye olarak fedakârlık yaptık istimlak için birlikte hareket ederek. Şuan Beyşehir’in TOKİ’yi de sayarsak yani Avşar Mahallesi olarak sayarsak 9 tane mahallemizin hemen hemen almayanlar oluyor ama önünde doğalgaz hattını götürdük. Beyşehir’in önümüzdeki yıl kalakala Müftü Mahallesi, Bahçelievler ve Eşrefoğlu Mahallemiz kalıyor. 2023’ün Ağustos sonuna kadar Müftü Mahallesi ve Bahçelievler de biter. Eşrefoğlu tarihi dokusu nedeniyle Kültür Varlıklarından izin alınarak yapılacağı için biraz 2024’e sarka bilir zira oradaki bizim Büyükşehirle yapacağımız düzenlemede ona paralel gideceği için inşallah 2023’ün sonu2024’ün ortası Beyşehir’de doğalgazı bağlanmayan hane kalmayacak. Devletimizin bütün kadrolarından memnunuz. İyi bir diyalog içinde bir olgunluk içinde birlikte çalışıyoruz. Bu şehirde ne yaptı diye soranlarda olmuyor mu oluyor. Bazılarının gençliğine veriyorum. Bazılarının siyaseten cahilliğine veriyorum. Ne yaptı diyenlere şimdi bir asfalt plentini koyalım. 240 ton saat kapasiteli şuan Büyükşehir’imizde ne varsa o ayarda bir asfalttan bahsediyoruz. Bu 7 milyon 600 ya da 700 civarında artı KDV şuan değeri ise 1 milyon 200 bin EURO bu şimdi alamaya kalksak bugün ki döviz kuru ile bakarsanız. 16-17 milyon. Biz alalı ne kadar oldu 8 ayda kara bak 2 misli demeye çalıştığım amacımız Beyşehir’e bizden sonraya da hitap eden öyle bir tesis. Bu mal milletin malı ben millet kendi kendine bilsin ki parası nereye gidiyor. Devlet bilsin ki verdiğim para nereye gidiyor. Hesap veriyorum aslında, yazmış oraya ne gerek vardı görgüsüzlük değil mi? Bu benim değil ki milletin bu ben onun emanetini korumaya, onun emanetini çoğaltmaya, onların verdiği yetkiyi doğru kullanmak için onların önüne seriyorum. Diyorum ki bu senin olması gerekenlerin. Önümüzdeki günler 4 kamyon gelecek. Havuz damper dediğimiz tonajlı deminki plentin altına girip malı sermeye gelecek olan kamyon arkasından ne gelecek yeni sistem (07.30), yeni sistem 1900-2’si finişer gelecek. Sayın Bakanımız geldi o gün dedik ki Sayın Bakanım bize ödediğiniz. Borç karşılığı ödediğiniz paramızın konduğu yer dedik. Sağ olsun ekstradan bize Sayın Bakan büyük bir vidanjör veriyor. Ayın 10’nun da gelecek o da kamyonlarımızla beraber gelecek o da finişer arkasından, arakasından dozer, arakasından silindir, 2 silindirse bir tane daha lazım diye silindirimiz çoğaltıyoruz. Demek istediğim böyle takımı kuralım. Mutfağı kuralım aşı kim yaparsa yapsın. En az senelik 10 milyon dolar ihracat yapılacak bir taştan bahsediyorum. Önceden silindiri yiyince 3 santime düşüyordu asfalt simdi 13 cm 4 cm aşınma 17 cm asfalt yapıyoruz. Bütün alt yapılar bittikten sonra 2022-2023 ve 2024 bu sezonda Allah izin verirse Beyşehir’de asfalt ’da bir tarih yazmak istiyorum. Parke fabrikasını 3milyon 150 Bin’e aldık şuan 7 8 milyon civarında değeri şuan Beyşehir belediyesi parke satın almaz artanını satan haline geldi. Karaburun büyükşehir belediye başkanımıza verilmiş bir yerdi bizim atabey tesislerimizle beraber bir yaz geçti vatandaş arıyor beni plaja neden dokunmuyorsunuz diye niye bakmıyorsunuz diye rica ettik başkanımıza ya bize bırakın ya yapın diye tamam dedi size bırakıyorum dedi. Buranın 700 metresi kumdu 2300 metresi saz ağaç yani gezilir bir yer değildi. DSİ, Çevre Bakanlığı ve belediye olarak sahili tertemiz hale getirdik. Dedik ki insanların yaşamına sunalım. Biz burada portatif yapılar kullandık hepsi ahşap. Biz her zaman diyoruz 18 km. bizim plajla beraber Beyşehir’e kadar sahili böyle yaparsak biz borcumuzu öderiz. Cumartesi Pazar 2500 3000 er bin araba geldi buraya 4 le çarparsanız 10000 ile 12000 arası kişi gelmiş olur. Biz burada kazançtan öte Beyşehir çok ciddi bir projeyi Beyşehir’in turizmdeki penceresini açtık şimdi buna ulaştık sırada ne var Yeşildağ iskele var ne yapacağız mesire alanıyla karavan kampıyla çadır kampıyla iskelesiyle Hacıakif adasına uzanan gezi turları diğer adalara uzanan gezi turları yaparsak 2 penceremiz orası. Eşrefoğlu bedesten restorasyonu tamamlandı gölümüzdeki hayalet ağların temizliği yapıldı İsmail ağa bedesteni restorasyonu yapıldı Kubadabad restorasyon çalışmaları Huğlu ve üzümlü arıtma tesisimiz yapıldı devletimize büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Pazar yerini katlı otoparkla çözeceğiz. Aşağısı zemin katı pazar yeri olarak, bodrumu otopark olarak, üstünde otopark katları olarak Salı günleri haricin de kendi pazar yerini kendisi de otopark olmak üzere 1600-1700 aracı oraya toplamaktır maksadımız. Daha sistemli betonarme bir yapı, burada brüt betonlu düzgün şehre uygun bir yapı anlayışı ile yapmaya çalışacağız. Önümüzdeki sene otoparkları biraz yeraltı hadisesini çoğaltacağız. Zira Beyşehir’i yol kenarlarına araba bırakma adetini yavaş yavaş azaltmaktır maksadım. Her yıl otoparkı pazar yerinde yapabilirsek inşallah yapacağız. Ödeneğimiz hazır. Yani Beyşehir’i yayaların geçebildiği, kaldırımların doğru kullanıldığı bir şekle sokmak istiyorum. Muradımız o bizim bu sistemi önümüzdeki yıl devreye sokarak ağır ağır bir yılda mı bitiririz. Beyşehir'in bütününü bir yılda otopark sistemine götüremeyiz ama çarşısını bir yılda ana bulvarlar, ana arterler bizim çarşıya toplanan yollarla beraber bitiririz. Beyşehir caddeleri ile kaldırımlarıyla demin mermerden bahsettim şu an o mermer bilmesi bakımından arkadaşlarımın. Sayın Cumhurbaşkanımın külliyesindeki sütunların merdiven basamaklarının ve hatta TOKİ’nin prestij yapısı olarak yaptığı Yargıtay’da dahil ve Çamlıca Camisi de dahil kullanılan o sütunlardaki taşı bahsediyorum. Onu inşallah meydanlarda göreceksiniz. Orman İşletmesinden gelen yolla köprüden gelen yolu asfalt olmak üzere ama arayı söylediğim şadırvan meydanı dediğimi Beyşehir’deki basınımız biliyor. Bu çarşının merkezindeki Sarraflar Çarşısı ağırlıklı diyelim. Velhasıl o bölgeyi İnşallah bir örnek olarak ortaya koyacağız. OSB’de mevcut olan fabrikaların yanı sıra, 50 fabrikalar fabrika yerimiz var. Beyşehir’in dışındaki hemşehirlilerimiz burada yatırım yapacak. Şimdi onların yerini hazırlıyoruz.  Huğlu ve Üzümlü’de çalışanlarla birlikte 30 bin insanın iş bulduğu bir sanayi kenti kimliğine kavuşacaktır. Beyteks’i saymıyorum bizim şehre yakın olan sanayileri saymıyorum. Beyşehir’in balığından elde ettiği geliri söylemiyorum. Hayvancılıkta kaç tane insanımız ekmek yiyor onu söylemiyorum. Velhasıl Beyşehir'de gayemiz bu pandemi nedeniyle ekonomik sıkıntıya düşmeyen tek şehirlerden biridir şahidim Beyşehir basını ve Beyşehir personelim benim birim amirlerim. Çünkü Doğanhisar’dan Seydişehir'den Hüyük’ten Derebucak'tan şimdi bizim Huğlu ve Üzümlüye işe gelenler var servisle sabahın dedim ya demin 4 buçuğu 5'i çıkarım 6'ya 7'ye doğru o servisleri seyrederim biliyor musun sanki o fabrikalar benim, o otobüsler benim halbuki benim tabi onlar benim insanım bizim insanımız öğretmenevinin oraya çıkarım Huğlu Üzümlüyü gönderirim. El sallarlar hepsi bana bende onlara sallarım bazen önlü arkalı Üzümlüye gidiyorsam onlarla giderim önlü arkalı Velhasıl Ali Akkanat’ın o benim değerli Büyüğümün Arıkteksile 23 tane 24 tane servis arabası giderken köprüden bakarım. Kıstıfandan bakarım karşıya dururum fabrikaya dönüşlerine bunlar benim toprağı duyduğum aşkın sevginin nişanesi olsun diye söylüyorum. Neşat Ertaş’ın deyimiyle aşkınan koşan yorulmaz. Bizleriz kırmayıp programımıza katıldığınız için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum."

Adil Bayırdır Konya Basınına, Beyşehir belediyesi Karaburun Sahilini gezdirerek, yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Daha sonra Beyşehir Gölü yat turu yapılarak Eşrefoğlu Camii ile Yusuf Erdoğan Antika Müzesi gezildi.  

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 10
  • 4
  • 0
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • K
    Konyalı
    3 yıl önce

    Gölün hemen kenarında balıkçı restoranlar olsa turizm gelişir. Enaz 10 tane balıkçı restoran olmalı. Yine gölün içerisinde kayık üzerinde yarıM ekmek arası balık satışları olmalı. Tıpkı İstanbul'da Sirkeci'de olduğu gibi. Gölde kürek ve yelkenli yarışları olmalı, su sporları olmalı. Maalesef Beyşehir gölü iyi kullanamıyor.

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”