DOLAR : 42,91₺
EURO : 50,29₺
STERLİN : 57,49₺
GRAM : 5.995,99₺
ÇEYREK : 9.862,27₺
CUMHURİYET : 39.130,99₺
Sağlık

Sufisinema Günleri'nde en iyi senaryoya ödülü verildi

Eklenme: 22.06.2021 - 14:32 Güncelleme: 22.06.2021 - 14:44

Sufi Sinema Günleri 2. Ulusal Senaryo yazma yarışmasının ödül töreni gerçekleşti. Senaryolar arasından jüri tarafından değerlendirilerek uygun görülen senaryoya 30 bin Türk Lirası teşvik ödülü verildi. Bu yılki destek ödülünü Mehmet Akif Güler aldı.

Sufisinema Günleri'nde en iyi senaryoya ödülü verildi
Reklam alanı
Hazret-i Mevlâna’nın “Aynada gördüğün suret senindir, aynanın değil” mottosuyla düzenlenen SÛFİSİNEMA Günleri devam ediyor.
En iyi yönetmenin, en iyi yapımcının, en iyi görüntü yönetmenin seçildiği festivallerden farklı olarak senaristin bakış açısını ödüllendirme yoluna gidilen Sûfisinema Günleri 2. Uzun Metraj Sinema Filmi Senaryo Yarışması geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından müşterek düzenlenen SÛFİSİNEMA Günleri, 2.Sûfisin Uzun Metraj Sinema Film Senaryo Yarışması’na yarışma şartnamesinde yer alan, İslâm İrfanı ve Tasavvuf’un özünü anlatan senaryolar başvurdu.
2. Ulusal Uzun Metraj Film Senaryo yarışmasına 20 Ocak 2021 – 30 Nisan 2021 tarihleri arasında 12 müracaat yapıldı.

2020 yılında COVİD 19 nedeniyle yapılamayıp, 2021 yılına kaydırılan 7 müracaat ile birlikte toplam 19 Senaryo yazma yarışması müracaatı oldu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar’ın başkanlığında yapılan toplantıda; “Karga” rumuzu ile yarışmaya katılan Mehmet Akif Güler’e ait  “Cenneti Aramak” adlı eser, 2. SÛFİSİNEMA Günleri Tasavvuf Konulu uzun Metraj Sinema Senaryosu destek ödülüne layık görüldü.Sûfisinema Günleri, Konya’nın ve Anadolu’nun tasavvufi birikiminin dünya insanlığına sinema sanatı aracılığıyla ulaştırılmasında senaryo ve yaklaşım desteği ile yönlendirici olmayı, bu alanda söz sahibi olmayı hedeflemekte. Sûfisinema, henüz Türk sinemasının tam olarak farkına varamadığı din, tasavvuf, şiir, insan, doğa, devlet ve medeniyet tecrübemize sinemacıların dikkatini çekmeyi, alanda yeni eserlerin, ürünlerin ortaya çıkmasını teşvik etmeyi düşünmekte" dedi.
Yarışmada 19 senaryo arasından birinci seçilen Mehmet Akif Güler'in "Cenneti Aramak" eseri, 30 bin lira teşvik ödülü almaya hak kazandı. 
 

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 2
😡 2
👎 2
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 6 tepki

Yorumlar

  • As 1640 gün önce

    Devletin parası yazık ahirette verirsiniz hesabını inşaallah

Yorum Yap