Ardından SÜ Sultan Alparslan Kültür Merkezinde dans, müzik, gösteri ve tişört boyama etkinliğinin yapıldığı programa geçildi. Programa Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülşin Arslan, Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kul ve Öğr. Gör. Yasin Can, Özel Üçboyut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Keziban Günaydın, öğretim elemanları, öğrenciler, otizmli çocuklar ile aileleri katıldı.
“HER 100 ÇOCUKTAN BİRİ OTİZMDEN ETKİLENİYOR”
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülşin Arslan, yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletlerce otizm konusunda farkındalık oluşturma ve otizmle ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla 2 Nisan tarihinin “Dünya Otizm Farkındalık Günü” ilan edildiğini söyledi.
Otizmin doğuştan gelişen, beyin ve sinir sisteminin farklı yapısından veya işleyişinden kaynaklandığı kabul edilen nörolojik tabanlı bir bozukluk olduğunu ifade eden Arslan, “Otizmde en etkili tedavi yöntemi özel eğitimdir. Belirtileri yaşamın ilk üç yılı içinde ortaya çıkan bireylerin sosyal iletişim, etkileşim ve davranışlarını olumsuz olarak etkilemektedir. Yapılan çalışmalar her 100 çocuktan birinin otizmden etkilendiğini gösteriyor. Otizm eksiklik değil, farklılıktır. Otizmin farkındayız ve onların yanındayız.” diye konuştu.
Otizmli çocuk ebeveyni Asiye ve Hamza Avcı çifti de otizmle erken mücadelenin önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.
Otizmli öğrenci Elif Doğan’ın İstiklal Marşı’nı okuduğu programda, Özel Üçboyut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri gösteri ve sunum yaptı. Ardından Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Programı 2. sınıf öğrencileri, çocuklarla birlikte penguen dansı gerçekleştirdi.
Çocuklar, programda kaşık oyunu ve müzik eşliğinde eğlendi.
Etkinlikler, çocuklara hediye takdimiyle sona erdi.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.