Ancak tedavi planlaması yapmak için hastanın öncelikle hekim tarafından detaylı bir şekilde muayene edilmesi gerekir.
Lazer Göz Ameliyatı Türleri Nelerdir?
LASIK, PRK, SMILE günümüzde en çok tercih edilen lazer göz ameliyatı türleri arasında yer alır. Hangi lazer ameliyatı türü daha iyidir sorusunun cevabı, göz doktoru tarafından yapılan muayeneden sonra belirlenebilir. Burada önemli olan nokta, hastanın ihtiyaçlarına ve göz sorununa en uygun lazer ameliyatı türünü seçmek olacaktır.
Lazer Göz Ameliyatı Süresi Ne Kadardır?
Lazer göz ameliyatı, genellikle anestezi olmadan sadece damla ile göz uyuşturularak gerçekleştirilir ve 10-15 dakika süren bir işlemdir. Ameliyat sonrasında, hasta birkaç gün boyunca gözlerine özel koruyucu gözlükler kullanmayı ve gözlerini korumak, nemlendirmek için damlalar kullanmayı sürdürmelidir.
Excimer Lazer Nedir?
Excimer lazer, göz yüzeyinde bulunan dokuların şeklini değiştirme amacıyla kullanılır. Excimer lazer, ultra-hafif bir lazer türüdür ve bu nedenle göz yüzeyinde doku hasarına neden olmaz
Göz Çizdirme Ameliyatı Fiyatı Ne Kadardır?
Göz çizdirme ameliyatı fiyatı çeşitli faktörlere göre farklılık göstermektedir. Uygulanacak lazer yöntemi ve ameliyatın yapılacağı hastane gibi faktörler lazerle göz çizdirme ameliyatının fiyatını etkiler.
Miyopun Kalıcı Tedavisi Mümkün Mü?
Lazerle göz çizdirme ameliyatı sayesinde birçok hastanın miyopu kalıcı olarak tedavi edilebilir. Miyopun kalıcı tedavisi için önemli olan nokta, göz doktorunun hastaya en uygun tedavi yöntemini seçmesidir. Genellikle lazer ameliyatı miyop tedavisinde yüksek başarı oranları ortaya koyar.
Lazer Ameliyatı Riskli Mi?
Diğer tüm ameliyatlarda olduğu gibi lazer ameliyatı da çeşitli risklere sahiptir.
Enfeksiyon: Cerrahi sırasında bakteri enfeksiyonu oluşabilir. Bu durumda, hasta genellikle antibiyotikler ile tedavi edilir.
Kanama: Cerrahi sırasında gözün beyazında kanama oluşabilir. Bu durum bir risk taşımaz ve kısa sürede iyileşir.
Görme bozukluğu: Lazer göz ameliyatı sırasında göz korneasının şeklinin değiştirilmesi sonucu, nadir olarak hasta ileriki yıllarda görme bozukluğu yaşayabilir. Bu durumun ortaya çıkmaması için işlem öncesindeki muayenenin ayrıntılı ve titiz bir şekilde yapılması gerekir.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.