Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KDK, memurun karantinada geçirdiği sürede, idari izinli sayılması talebini haklı buldu

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nde bir personelin Covid-19 testinin pozitif çıkmasından dolayı dört çalışanla birlikte temaslı sayılan, 14 gün karantinada kalan, karantinada geçirdiği süre normal rapor olarak kayıtlara geçen ve bu yüzden maaşından rapor ücreti kesilen memur, Covid-19’un salgın hastalık olmasından dolayı söz konusu raporun idari izne dönüştürülmesi talebiyle Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) başvurdu.

KDK, memurun karantinada geçirdiği sürede, idari izinli sayılması talebini haklı buldu
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nde görev yapan memur KDK’ye yaptığı başvuruda, aynı servisteki çalışanlardan bir kişinin Covid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle serviste çalışan diğer dört personel ile birlikte, hasta olmamalarına rağmen tedbir amaçlı olarak; 14 gün karantinaya alındıklarını, e-nabız sistemine Sağlık Bakanlığı tarafından 14 günlük istirahat raporu bilgisi düşüldüğünü ve raporun Kuruma gönderildiğini ifade etti.

KDK, memurun karantinada geçirdiği sürenin idari izinli sayılması yönünde karar verdi
Karantinada kaldığı süreyi de içine alan dönemin maaş bordrolarında kendisinin ve diğer dört personelin rapor ücretinin kesilmiş olduğunu belirten başvurucu, Kurumca mevzuat çerçevesinde değerlendirilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından verilen “yakın temaslı” istirahat raporunun kamu kurumlarında farklı uygulamalara yol açtığını, bazı kurumların söz konusu raporu idari izinli olarak değerlendirirken, bazılarının ise normal rapor gibi değerlendirdiğini yaptığı başvuruda değindi. Başvurucu “yakın temaslı” raporunun tedbir amaçlı verilen bir rapor olması nedeniyle karantina süresinin normal rapor gibi değerlendirilmeyerek idari izne dönüştürülmesini KDK’den talep etti.

Başvuruyu inceleyen KDK, hastalık raporuna binaen bu kişilerin raporlu hastalar gibi değerlendirilmesi, raporlarının hastalık iznine dönüştürülerek maaşlarından ilgili mevzuat çerçevesinde kesinti yapılmasının hakkaniyete uygun olmadığı sonucuna ulaştı.

KDK başvurucunun, zorunlu karantina altında geçirdiği sürenin idari izin kapsamında sayılması konusunda Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’ne tavsiye kararında bulundu.

KDK ayrıca Covid-19 tedbirleri kapsamında kamu personelinin temaslı olarak geçirdiği süreler hakkında verilen kararlarda hem kamu kurumları arasında uyumun sağlanması hem de gerekli idari işlemleri takdir ve tayin etmek üzere kararın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ulaştırılmasına karar verdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”