Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İşte yeni normalleşme kriteri! Flaş maske kararı

Koronavirüs pandemisi devam ederken Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen kısıtlamaları esnetecek yerel bazlı normalleşme adımları için çalışmalarda önemli aşama kat edildi. Buna göre il bazlı puanlama sistemi oluşturulacak. İllere özel normalleşme adımları ile bazı illerde örneğin restoran veya okullar açılabilecek.

İşte yeni normalleşme kriteri! Flaş maske kararı
Koronavirüs pandemisi devam ederken Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen kısıtlamaları esnetecek yerel bazlı normalleşme adımları için çalışmalarda önemli aşama kat edildi. Buna göre il bazlı puanlama sistemi oluşturulacak. İllere özel normalleşme adımları ile bazı illerde örneğin restoran veya okullar açılabilecek. Öte yandan Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, kitlesel aşılamada sıranın 65 yaş üstüne gelmesiyle birlikte kısıtlamaların esnetilmesinin de gündeme alınabileceği görüşünde. Bu arada halka açık alanlarda maskesiz dolaşılmasıyla ilgili yasak kararı sürerken çok konuşulacak yeni bir gelişme daha yaşandı.

İşte koronavirüs gündemiyle ilgili yaşanan son dakika haberlerinin ayrıntıları...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerel bazlı normalleşme adımlarına işaret etti. Konu Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nda da gündeme geldi. Yerel bazlı atılacak normalleşme adımları için puanlama sistemi oluşturulmasının planlandığı öğrenildi.

PUANLAMA SİSTEMİ GELİYOR
Test sayısı, pozitiflik oranı, 7 gün içinde vakalarda azalma ya da artma olup olmadığı tüm donelere bakılacak ve bir puanlama yapılacak. Bu puanlamaya göre de bir renklendirme yapılarak risk haritası oluşturulacak. Puanlama sistemine göre o il, ilçe ya da beldede okullar yüz yüze eğitime geçebilir mi, restoranlar ya da kafeler açılabilir mi, sokak kısıtlaması kaldırılabilir mi karar verilecek.

CNN TÜRK'ün haberine göre, örneğin bir ilde puanlama sistemine göre restoranlar açılabilecek ama yüz yüze eğitim için aranan puan kriteri beklenecek ya da parametrelere göre bir ilçede restoranlar ve kafeler açılabilirken komşu ilçe de kapalı olabilecek. Puanlama sistemi için Sağlık Bakanlığı bir alt yapı oluşturmaya hazırlanıyor. Sistem merkezden takip edilecek ancak yerelde karar mekanizması olabilecek.

Kısıtlı il ve ilçelerde pilot olarak uygulanacak. Benzer bir çalışmayı Milli Eğitim Bakanlığı da yaptı. Bu noktada özellikle il-ilçe bazlı okulların açılmasıyla ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yürütülüyor. Özellikle o çalışmada da kaç bin nüfusta kaç vaka sayısı olursa okullar kapalı tutulmalı gibi seçenekler üzerinden sistem anlatıldı. Çalışmanın olgunlaşıp kabine toplantısında kabine üyelerine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a aktarılması bekleniyor.

YARGITAY YENİ BİR KARARA İMZA ATTI
Öte yandan maske kısıtlaması ve cezalarla ilgili ilgili de Yargıtay yeni bir karara imza attı. Bir vatandaşa maske takmadığı gerekçesiyle kesilen idari para cezasının iptali yönünde karar veren Yargıtay, başka bir vatandaşın cezasıyla ilgili ters yönde bir karar aldı.

Sabah gazetesinin haberine göre, Bolu'da maske takmadığı için 900 lira ceza yiyen Nilgün Kızılırmak'ın cezasını kaldıran Sulh Ceza Hakimliği'nin kararını yüksek mahkeme değerlendirdi.

Yüksek mahkeme bu kararı oy çokluğuyla bozdu. Yargıtay kararında Nilgün Kızılırmak'a 250 liradan bin liraya kadar idari para cezası verilmesi gerektiği vurgulandı. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 12
  • 2
  • 2
  • 6
  • 3
  • 3
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English