Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Leclerc'den "Ukraynalı sığınmacı" açıklaması

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yaklaşık 68 bin Ukraynalının Türkiye'de korunmaya eriştiğini bildirdi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Leclerc’den “Ukraynalı sığınmacı“ açıklaması
Leclerc, Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen programları yerinde incelemek üzere geldiği Konya'da AA muhabirine, mültecilerin korunması ve mülteci sorunlarına çözüm bulmak için gayretle çalıştıklarını söyledi.

Bu konuda hem Türkiye'de hem de dünya genelinde devletlerle işbirliği halinde çalıştıklarını anlatan Leclerc, "Mülteci sayısı maalesef artıyor. Dünyadaki durumu biliyoruz. Savaşlardan ve çatışmalardan kaçan, tüm dünyaya baktığımızda 30 milyon mülteci var. 90 milyon da ülkesi içinde yerlerinden edilmiş, bu çatışmalardan kaçmak zorunda kalmış ama başka bir ülkenin topraklarından henüz koruma almamış insanlar var." ifadelerini kullandı.
Çalışmaları kapsamına tüm dünyadaki 30 milyon mültecinin girdiğini belirten Leclerc, şöyle konuştu:

"Bu 30 milyon insan için bizler sığındıkları ülkelerde izin almak, korumaya erişmeleri, çocuklarının okula devam etmesi, sağlık ihtiyaçlarının giderilmesi ve iş imkanlarına ulaşarak kendi kendilerine yetebilmeleri için çalışıyor, devletlerle iş birliği yapıyoruz. Türkiye ile uzun süredir güzel bir iş birliği sağladık. İş birliği alanlarımız genişledi. Çok daha iyi bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hızlı ve etkin çalışma koşullarına ulaşmak için Türkiye devletini hep destekledik ve buna ulaşıldı. Yakın iş birliğimizi de yıllar içinde ilerlettik. Sadece İçişleri Bakanlığı Göç İdaresiyle değil, diğer bakanlıklarla da çalışmalarımızı geliştirerek ilerliyoruz."

- "Hızlı gelişen, çok trajik bir durum"
Leclerc, Türkiye'nin başarılı bir politika yürüterek geçmişten bugüne, korunma ihtiyacı duyan insanlara destek olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin mültecilere ilişkin politikasını desteklediklerini vurgulayan Leclerc, "Süreç boyunca Türk devleti ve Türk halkına desteğimiz olabilsin istiyoruz. Türkiye'de sadece Suriyeliler değil, başka milletlerden insanlar da var. Ukrayna'daki durumdan sonra 68 bin civarında Ukraynalının Türkiye'de korunmaya eriştiğini biliyoruz. Diğer ülkelerden koruma isteyen Ukraynalı sayısı ise 4 milyon kişiyi aştı." ifadelerini kullandı.

Ukrayna'daki mülteci krizine ilişkin Birleşmiş Milletler verilerini paylaşan Leclerc, şunları kaydetti:
"Bugüne kadar Ukrayna'dan, özellikle komşu ülkelere 4 milyonu aşkın kişi gitti. Bunlardan en fazlası da Polonya'ya gitti. 2,4 milyon civarında Ukraynalı bugün Polonya'ya sığındı. Bahsettiğimiz gibi sadece yakın komşu ülkelere değil, Türkiye'ye de gelen Ukraynalı mülteciler var. Bütün bunlar çok kısa bir zaman içerisinde, bir ay gibi kısa bir zaman içerisinde gelişti." 
Çok hızlı gelişen, çok trajik bir durum yaşandığını vurgulayan Leclerc, "Biz barış çabalarının en kısa zamanda sonuç vermesini umuyoruz ki insanlar daha fazla yerlerinden edilmesin ve barış sağlandığı takdirde de insanlar en kısa zamanda ülkelerine dönüp orayı yeniden inşa edebilsin." değerlendirmesinde bulundu. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 2
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English