Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Dünyaca ünlü Orange Blossom'un "sufi" hayranlığı

Konya ve Ankara konserleri için ikinci kez Türkiye'ye gelen, Meksikalı, Mısırlı, Fransız ve Cezayirli müzisyenlerden oluşan dünyaca ünlü müzik grubu Orange Blossom'un üyeleri, Türk ve sufi müziğine hayranlıklarını dile getirdi.

Dünyaca ünlü Orange Blossom’un “sufi“ hayranlığı
"Çukur" dizisinde çalınan "Ya Sidi" şarkısıyla Türkiye'de geniş bir hayran kitlesine ulaşan Orange Blossom grubunun üyeleri, Konya’da Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenledikleri konserin ardından açıklamada bulundu.

Elektronik müziği Orta Doğu ve Afrika müzik gelenekleri ile birleştirerek, doğunun geleneksel melodileriyle harmanlayan grubun sampling altyapısını hazırlayan, gruba Latin tadını veren perküsyon ve davulların başındaki Meksikalı Carlos Robles Arenas, Türkiye'ye ikinci, Konya'ya ilk kez geldiğini söyledi.

Konya'yı ve Türkiye'yi çok sevdiğini, ilk fırsatta tekrar gelmek istediğini anlatan Arenas, farklı kültürleri görmeyi, yaşamayı ve müziğe yansıtmayı hedeflediklerini aktardı.

Grubun vokalistliğini Mısırlı Hend Elwary'nin üstlendiğini, böylece Arap tınılarıyla müziklerinin bir ruh kazandığını dile getiren Arenas, "Bunda bir ruh var, Türk müziği gibi, İspanyol Flamenko'su gibi bir ruhu var bu müziğin." dedi.

- "Bir arada yaşayabilmeliyiz" 

Arenas, grubun her üyesinin farklı kültürlerden geldiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bu, kombine bir müzik. Dünya ve hayat böyle bir şey. Paris’te de Londra’da da İstanbul'da da değişik kültürlerden, ülkelerden insanlar bir arada yaşıyor. Biz de bu durumu müziğimize yansıttık. İnsanlar Amerikan müziğinin çok kopyasını yapıyorlar. Blues, rock, pop... Daha çok Amerikan müziğinin takipçisi oluyorlar ama biz bunun dışına çıktık. Farklı kültür ve gelenekleri bir araya getirerek, kendi müziğimizi oluşturduk. Bizimkisi geleneksel bir müzik, bir kimlik müziği. Bizim müziğimizde tarih var, kültür var, kimlik var. Dünyayı değiştirmemiz lazım. Dünya siyaseti, politika iyiye gitmiyor. Bizler bir arada yaşayabilmeliyiz."

Grup üyelerinin Türk müziğini dinlemeyi sevdiğini, sık sık birlikte dinlediklerini vurgulayan Arenas, "Harika bir tarihsel müziğiniz var. Ney sesine bayılıyorum. Türk müziğini ve sema yapan dervişleri seviyorum. Sazın sesi de beni çok etkiliyor. Sufi müziği çok seviyorum ve şu anda bu müziğin merkezinde olduğunu biliyorum." diye konuştu.

- "Türk müziğini Mısır’da da beğenerek dinliyorum"

Grubun vokalistliğini kendine has yorumuyla yapan Mısırlı Hend Elwary ise Türkiye’ye ilk defa geldiğini ve çok beğendiğini ifade etti.

Elwary, Türk müziğini ve sufi müziği takip ettiklerini belirterek, "Türkiye, çok güzel bir ülke. Seyirci çok heyecan verici. Türkiye’yi çok sevdim. İnşallah tekrar gelmeyi çok isterim. Türk müziğini tanıyorum ve Mısır’da da beğenerek dinliyorum." ifadelerini kullandı.

Sahneye çıplak ayakla çıkan ve performansıyla izleyicilerin ayakta alkışladığı Elwary, "Sahneye çıplak ayakla çıkmak bana pozitif enerji veriyor. Bunu seviyorum, performansıma da yansıdığını düşünüyorum." diye konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English