Son Dakika Haberler

Konya, bu yıl “Selam Vakti” temasıyla gerçekleştirilecek Hazreti Mevlana’nın 745. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenlerinde dünyanın dört bir yanından on binlerce misafiri ağırlayacak. Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, üniversiteler, çeşitli kurum ve kuruluşların faaliyetlerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi de törenler kapsamında Mesnevi Sohbetleri, Uluslararası İslam Sanatları Yarışması Sergisi başta olmak üzere çok sayıda etkinlik düzenleyecek.

Dünya Konya’da buluşuyor
Sevginin, hoşgörünün ve gönüllerin şehri Konya, Hazreti Mevlana’nın 745. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenlerinin heyecanını yaşıyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın dört bir yanından on binlerce insan, Hz. Mevlana’nın insanlığa yaptığı çağrıya uyarak Konya’da buluşacak.

Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Uluslararası

Mevlâna Vakfı, İrfan Medeniyeti Araştırma Merkezi ve Musıki, Semâ ve Mevlevî Kültürünü Araştırma Merkezi’nin katkısı ile 7-17 Aralık tarihleri arasında sema törenlerinin yanı sıra birbirinden farklı ve önemli etkinlikler gerçekleştirilecek.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE ŞEHRİN MANEVİ ATMOSFERİ YANSITILACAK

Konya Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında yapılacak törenlere çeşitli programlarla katkıda bulunuyor.

Etkinliklerin yapıldığı Mevlana Kültür Merkezi ile Şeb-i Arus töreninin yapılacağı Spor ve Kongre Merkezinde ev sahibi olan Konya Büyükşehir Belediyesi, salonlarda ses ve ışık düzenlemelerini yaptı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından törenler kapsamında 7-16 Aralık tarihleri arasında her akşam 19.00’da Mevlana Kültür Merkezi’nde Mesnevi Sohbetleri düzenlenecek. İki yılda bir düzenlenen 2. Uluslararası İslam Sanatları Yarışması’nın ödül törenini düzenleyecek olan Büyükşehir Belediyesi, yarışmada ödül alan eserleri hafta boyunca Konyanüma Panoramada’da sergileyecek.

Büyükşehir Belediyesi İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi’nde de sanat sunumları, atölye çalışmaları ve “Mevlevî Geleneğinde Sikke Giyme Merasimi” de misafirlerin beğenisine sunulacak. İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi, “Tekke Musikisi”, “Mevlevî İlahileri”, “Rebab-Ney Dinletisi” ile de Konya’ya gelen misafirlere şehrin manevi atmosferini aktaracak.

SÖYLEŞİ VE KONFERANSLAR DÜZENLENECEK

Büyükşehir Belediyesi Mevlâna Kültür Merkezi’ne gelen Mevlana dostlarına “Matbah’dan Helva İkramı” yapacak Konya Büyükşehir Belediyesi, “Semâ Nedir Bilir misin?” söyleşisi, “Selçuklu Dönemi Konya Türbeleri”, “Hazreti Mevlâna ve Eserlerinin Doğru Anlaşılmasının Önemi”, “Hazreti Mevlâna, İnsan ve Toplum”, “Hazreti Mevlâna Celaleddin Döneminde Selçuklu Türkiyesi”, “Türk Din Musikisi Tarihi”, “Hazreti Mevlâna ve İnsan”, “Hazreti Mevlâna”, “Bir Kur’an Tefsiri Olarak Hazreti Mevlâna’nın Mesnevisi” ve “Şeb-i Arus” konferansları ile de İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi’ndeki konuklarını Hz. Mevlana, Konya ve semanın sırlarıyla ilgili manevi bir yolculuğa çıkaracak.

Medeniyet Okulu Sınıf Tiyatroları kapsamında ise “Sevgi ve Selâm” ismi verilen oyun, Konya’daki ilköğretim 4. ve 5’inci sınıflarda toplamda 3 bin 500 derslikte sahnelenecek.

GÜNLÜK BİLGİLENDİRME YAPILACAK

Büyükşehir Belediyesi, Anma Törenleri kapsamında gün gün etkinlikleri ayrıntılı bir şekilde duyurmak amacıyla hazırladığı broşürleri otogar, tren garı, havalimanı, oteller, Mevlana Türbesi ve Mevlana Kültür Merkezinde vatandaşlara düzenli olarak dağıtacak.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English