Son Dakika Haberler

Yükselen yıldızı Apple
Dünya’nın Samsung ile birlikte yükselen yıldızı Apple yeni nesil akıllı cihazlarının sıvı temaslarına karşın daha korunaklı olacağını açıkladı. Geçen yıl piyasaya sürülen iPhone XS ve XR modellerinde ilk kez hayata geçirilen suya karşı dayanıklılık çalışmaları yeni nesil iPhone’lar için daha geliştirilmiş olacak. Peki eski nesil iPhonelar sıvı teması ile karşı karşıya kaldığında ne gibi işlemler uygulanmalıdır ? iPhone suya düştü ne yapmam gerekiyor diyenler için Apple’ın önerileri neler ? Apple sıvı teması yaşayan cihazları kullanıcı hatası mı olarak değerlendiriyor ? Yoksa bu cihazları belirli şartlar altında değiştiriyor mu ? İşte bu makalede sıvı teması yaşayan iPhonelar ile ilgili olarak merak edilenleri yanıtlayacağız.

Akıllı telefonlardan dahası da elektronik cihazlar için sıvı teması oldukça sorun teşkil eden bir durum. Nitekim sıvılar yapı itibariyle elektronik aksama zarar verdikleri için bu gibi durumlarda sıvı teması halinde yapılacak ilk hareketler çok önemli. Şayet iPhone cihazınız suya temas etmişse ya da hoparlör kısmından, şarj kısmında vb. giriş noktalarından sıvı almışsa sakın ha sakın cihazınız kapandı diye tutup şarja takmayın. Zira böyle bir durumda cihazınızın anakartını yakarak çöp olmasına neden olabilirsiniz. Apple sıvı teması yaşayan cihazları kullanıcı hatası kapsamında değerlendirmekte olup, bu ürünleri belirli ücretler karşılığında Zorlu Center’da yer alan Apple’dan değişimini gerçekleştirebilirsiniz.

iPhone cihazlarda en problem çıkaran bir diğer konu ise zil sesi işleminin nasıl ve hangi formatta yapılacağı… Bildiğiniz üzere iOS işletim sistemi Android’den daha farklı olarak daha korunaklı ve stabil bir yapıya sahiptir. Zira Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda Ayarlar menüsü içerisinden Zil Sesleri’ne girerek istediğiniz mp3,wav,ovg gibi uzantılı ses dosyalarını zil sesi yapabilirsiniz. Fakat bu durum iOS işletim sistemine sahip cihazlar için mümkün değildir. Peki iPhone zil sesi nasıl yapılır ? Aslında tam da bu noktada iTunes diye bilinen bir Apple yazılımı devreye giriyor. iTunes’ı bilgisayarınıza indirerek iCloud ile sisteme giriş yaptığınız vakit bu işlemleri gerçekleştirebilir bir duruma gelebilirsiniz. Bu işlemleri ekte yer alan adımları takip ederek gerçekleştirebilirsiniz.

iPhone cihazların diğer işletim sistemleri kadar (Android ve Windows Mobile) özgür bir ortam sunmadığını yukarıda belirtmiştik. Fakat iOS işletim sisteminin kullanan iPhone ve iPad’lerin de bir Android ya da Windows Mobile işletim sistemleri kadar özgür kullanılabileceğini söyleseydik ne düşünürdünüz ? İşte tam da bu noktada Jailbreak devreye giriyor. Peki jailbreak nedir ? ne işe yarar ? nasıl çalıştırılır ? Jailbreak’ı kısaca tanımlamak istersek iOS işletim sistemlerini özgürleştiren bir application diyebiliriz. Yani bir yazılım. Bu yazılımı iOS işletim sistemi olan iPhone ya da iPad cihazınıza yükledikten sonra Appstore’da olmayan iOS işletim sistemine uyumlu farklı uygulamaları da indirerek cihazınızda kullanabilirsiniz. Apple, Jailbreak ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Jailbreak sistemini desteklemediklerini belirterek kullanıcıların Jailbreak kullanmaları durumunda güvenlik sisteminden uzaklaşabileceğini dile getirdi.


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English