Son Dakika Haberler

CENTCOM Komutanı Orgeneral Joseph Votel: "(Çekilmenin ne zaman başlayacağı sorusu üzerine) Muhtemelen haftalar içinde ama her şey sahadaki duruma bağlı. Çekilme konusunda olmak istediğimiz yerdeyiz" "Personeli çekmek teçhizatı çekmekten daha kolay, o nedenle öncelikle ihtiyacımız olmayan teçhizatı temizlemeye çalışıyoruz" "(Suriye ve Irak'taki DEAŞ varlığı) Dağınık haldeler ve birbirinden kopmuşlar ama orada lider kadrosu var, savaşçıları var, aracıları var"

Anadolu Ajansı haberine göre;
WASHINGTON (AA) - ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Votel, Amerikan kuvvetlerinin Suriye'den önümüzdeki haftalarda çekilmeye başlamasının planlandığını ancak sürecin yine de şartlara bağlı olacağını söyledi.

Votel, gelecek ay görevden ayrılmadan önce CENTCOM bölgesi olan Orta Doğu'daki Amerikan kuvvetlerine veda ziyaretinde bulundu.

Seyahat sırasında gazetecilere açıklama yapan Votel, çekilme sürecinin günler mi yoksa haftalar içinde mi başlayacağına yönelik soruya, "Muhtemelen haftalar içinde ama her şey sahadaki duruma bağlı. Çekilme konusunda olmak istediğimiz yerdeyiz." yanıtını verdi.

Çekilme sürecinin koşullara bağlı olacağını vurgulayan Votel, ABD ordusunun bölgede artık gereksinim duyulmayan ekipmanı çektiğini hatırlattı. Votel, "Personeli çekmek teçhizatı çekmekten daha kolay, o nedenle öncelikle ihtiyacımız olmayan teçhizatı temizlemeye çalışıyoruz." dedi.

- Suriye ve Irak'ta on binlerce DEAŞ'lı olduğu iddiası

Votel, bir soru üzerine ABD İstihbaratının Suriye ve Irak'ta 10 binlerce DEAŞ mensubu bulunduğu iddiasını da doğruladı.

ABD'li Komutan, söz konusu 10 bin DEAŞ militanına ilişkin, "Dağınık haldeler ve birbirinden kopmuşlar ama orada lider kadrosu var, savaşçıları var, aracıları var." diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, aralık ayında ABD askerlerini Suriye'den geri çekme kararı almıştı.

Çekilmeyi kolaylaştırmak üzere ABD Savunma Bakanlığı Suriye'ye 600 asker daha göndermişti.

Amerikan medyasına konuşan ABD'li askeri yetkililer Suriye'deki askerlerin tamamının nisan sonuna kadar tamamen çekilmiş olacağını ifade etmişti.

Yetkililer, mart ayının sonlarına doğru ABD askerlerinin büyük bölümünün Suriye'den çekilmiş olacağını belirtmişti.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English