Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TYB’de “Erdem Bayazıt” konuşuldu

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi 2017 etkinlikleri bütün hızıyla devam ediyor. TYB Konya şubesi tarafından vefatının 10. yılında Erdem Bayazıt anma programı yapıldı.

TYB’de “Erdem Bayazıt” konuşuldu
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin Konya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği programa konuşmacı olarak katılan Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Osman Sarı, Erdem Bayazıt ile olan hatıralarını ve onun çalışmaları ile ilgili bilgiler aktardılar.

TYB Konya Şube Sekreteri Yazar Duran Çetin’in koordine ettiği programda önce söz alan Hüseyin Yorulmaz, konuşmasında Erdem Bayazıt’ın edebi yolculuğu ve Kahramanmaraş’ta yaptığı edebi faaliyetleri anlattı.

Dergilerdeki edebi serüvenin yol alış hikâyesiyle bir döneme damga vuran ve halen etkisini sürdüren o akımın nasıl neşv-ü nema bulduğunu aktardı.

Yorulmaz, Erdem Bayazıt’ı anlatırken aynı zamanda yedi güzel adamın diğer isimleri arasında yer alan Rasim ve Alaaddin Özdenören, Cahit Zarifoğlu ve Akif İnan üzerinde de durulması gerektiğini ifade etti. Daha sonra şunları söyledi:

"Erdem Bayazıt, bir şair olduğu kadar aynı zamanda bir eğitimci, teşkilatçı ve kültür adamıdır. Hepsinden önemlisi Erdem Bayazıt bir neslin ağabeyidir. Uzun bir dönem bir nesle ağabeylik yapmıştır. " 

Osman Sarı, Mevlana’dan şiir okuyarak başladığı konuşmasına Erdem Bayazıt’ın kendi adının Mevlana ile birlikte anılmasından mutluluk duyacağını ifade ederek sürdürdü. Kahramanmaraş kökenli o dönem edebiyatçılarının hukuk kökenli olmasının temelindeki gerçekleri anlatırken, Erdem Bayazıt’ın kendisinin de hukukçu olması için yol gösterdiğini ifade etti.

Erdem Bayazıtı’n önemli özelliklerinden birinin gençleri yönlendirmesi olduğunu söyleyen Sarı, onun gençlerle birebir ilgilendiğini ifade etti. Kendisini Fethi Gemuhluğolu’na onun gönderdiğini, iş bulma ve imkân sağlama açısından yardımcı olduğunu anlattı. Gençlerle sohbet eden Bayazıt’ın bir nesle ağabeylik yapması önemlidir. Erdem Bayazıt bir siyasetçi değil bir gençlik lideridir. Gençleri toparlayan, onlara bilinç aşılayan insandır.Konuşmacılara programa katılım belgelerini Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve TYB Konya Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Çaycı takdim etti. Takdim sırasında konuşan Ahmet Köseoğlu, yaz ayında bile devam eden TYB Konya Şubesi faaliyetlerinin takdire şayan olduğunu ve yaz tatili sebebiyle Konya’ya gelenlerin bunlardan istifade ettiğini ifade etti. Köseoğlu, Erdem Bayazıt gibi şahsiyetlerin genç kuşaklara örnek karakterler ve rol model olduklarını söyledi. 

Programı düzenleyen Duran Çetin bir sonraki hafta, 14 Temmuz 2018 cumartesi günü, ‘Çocuk Edebiyatı’ paneline Duran Çetin, Bestami Yazgan ve Yusuf Dursun’un katılacağını söyleyerek programa tüm Konyalıları davet etti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English