Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye'de internet kullanıcılarının yarısı güvenlik önlemi almıyor

Küresel siber güvenlik şirketi Kaspersky Lab'ın Baş Güvenlik Araştırmacısı David Emm, internet güvenliği konusunda uyarıda bulunarak, "Araştırmamıza göre Türk katılımcıların yüzde 46’sı güvenlik önlemi almıyor, yüzde 48'i de parolalarını güvensiz bir şekilde saklıyor." dedi.

Türkiye’de internet kullanıcılarının yarısı güvenlik önlemi almıyor
Emm, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre Ortadoğu, Türkiye ve Afrika bölgesinde fidye yazılımlarında yüzde 8,5 artış görüldüğünü belirterek, siber suçları işleyenlerin artık çok akıllı ve profesyonel hareket ettiğini söyledi.

Dünya çapında artan siber saldırılarda kullanılan tekniklerin oldukça karmaşık hale geldiğine işaret eden Emm, “Saldırılar, giderek daha profesyonel ve özellikli hale geliyorlar. Verileri şifreleyen fidye yazılımlarının saldırısına uğrayan kullanıcı sayısı neredeyse ikiye katlandı. Şirketler siber güvenlik için her zamankinden çok daha fazla para harcıyorlar ancak hackerlar oldukça kararlı ve hassas verileri çalmak için farklı yollar bulmaya devam ediyorlar.” diye konuştu.  

Emm, başlıca siber saldırı eğilimleri arasında fidye yazılımı gibi gözüken silici saldırılar, dosyasız zararlı yazılımlarla yapılan saldırılar, politik nedenlerle düzenlenen saldırıların yer aldığını anlattı.

 Bu yılın başında Ortadoğu’daki saldırıların zirveye ulaştığını belirten Emm, siber tehditlerin karmaşıklığı ve çeşitliliği artarken, kullanıcı farkındalığının hala geliştirilmesi gereken bir konu olduğunun altını çizdi. 

- "Türk kullanıcıların yüzde 12'si tek parola kullanıyor"

 Siber saldırılardan korunmak için internet güvenliğinin önemine işaret eden Emm, şunları kaydetti:

"Araştırmamıza göre Türk katılımcıların yüzde 46’sı güvenlik önlemi almıyor, bilgisayarlarında ve mobil cihazlarında herhangi bir antivirüs veya internet güvenliği yazılımı kullanmıyor. Parola saklama konusuna gelindiğinde ise Türkiye'deki kullanıcıların neredeyse yarısı (yüzde 48) parolalarını güvensiz bir şekilde saklarken, yaklaşık dörtte biri (yüzde 22) güvenliklerini riske atsa da parolalarını unutmamak için bir not defterine yazdığını belirtiyor. Türk kullanıcıların yüzde 12’si ise tüm hesapları için tek bir parola kullanıyor. Bu sayede sorun yaşamadan çevrim içi kalabiliyor ancak etkili şekilde kullanılan tek bir anahtar, tüm çevrim içi hesaplarının kilidini açabiliyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English