Son Dakika Haberler

Konya’nın kültür ve sanat hayatına yeni bir renk ve soluk getirecek Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Tantavi’nin, kültür ve sanatına sunacağı katkının yanında şehrin simge yapıları arasına gireceğini belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, tarihi mirasa sahip çıkarak medeniyet bayrağını çok daha yükseğe taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Tantavi kültür ve sanat merkezi açıldı
Konya hafızasında Tantavi Ambarı ismiyle yer edinen ve şehrin kültür ve sanat hayatına yeni bir soluk getirecek Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi, düzenlenen törenle açıldı.

Meram Belediyesinin gerçekleştirdiği restorasyon çalışmaları sonucunda sanatseverlerle buluşan merkezin açılış törenine Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Konya İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Ak Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, İl ve İlçe Belediye Meclis Üyeleri ile şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşı, saygı duruşu ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan ev sahibi Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, birçok sanat aktivitesinin burada yapılmasını sağlayarak, kültür ve sanatın merkezi olduğu kadar Tantavi’nin şehrin de simge yapıları arasına gireceğini belirtti. 
 
“15 TEMMUZ GİBİ BİR DEMOKRASİ REFLEKSİ DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YOKTUR”  
 
15 Temmuz gibi ülkemizin vesayetlerden ve darbelerden kurtulmasının yıl dönümünde, bu özel mekânın restorasyonunu tamamlayarak, Kültür ve Sanat Merkezi olarak açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Kavuş, “Her türlü dayatmaya Türk halkı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla canını hiçe sayarak anında tepki vermiştir. Böyle bir demokrasi refleksi, dünyanın hiçbir yerinde yoktur. FETÖ ve benzeri gözü dönmüş hain çeteler, derin yapılanmalar ülkemizi her türlü talana açmak için dış mihrakların desteğini alsalar da, milletimiz görülmemiş destanlar yazarak yılanların başını ezmesini bilmiştir. İşte, bizim dayandığımız; bu güçtür. 15 Temmuz tarihi; bir anlamda bu baskıya, sömürüye izin vermemenin miladı olmuştur. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” diye konuştu. 
“MEDENİYETLERİN TEMEL ÖLÇÜSÜ, KÜLTÜR VE SANATTIR” 
 
 
Milletleri var eden en önemli unsurların kültür ve sanat olduğunun altını çizen Başkan Kavuş, kültürlerini unutmaları durumunda insanların  millet olma vasıflarını kaybedeceklerini, her türlü asimilasyona, baskıya ve sömürüye açık hale geleceklerine vurgu yaptı. Kültür ve sanatın medeniyetlerin temel ölçüsü olduğunu ve sanat ve bilimi birlikte yürütmeyen toplumların sonunun daima hüsran olacağını ifade eden Başkan Mustafa Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ecdadımızın medeniyet serüveni omuzlarımıza ayrı bir görev yüklemektedir. Sanatın tüm dallarını günümüz koşulları ve anlayışıyla yeniden yorumlayarak, medeniyet bayrağımızı daha yükseklere taşımamız gerekmektedir. Tantavi gibi bir mekânı şehrimizin kültürüne ve sanatına hizmet vermesi için açarken tüm bu duygular bize yol gösterdi. Şehrimizin birçok sanat aktivitesinin burada yapılmasını sağlayarak, Tantavi’nin, kültür ve sanatın olduğu kadar şehrimizin de simge yapıları arasına girmesini bekliyoruz. Belediye olarak bizler, her zaman kültürümüzün hizmetindeyiz. Bizler sadece bugünün değil, tarihin ve geleceğin de hizmetkarlarıyız.  Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi, bu alandaki boşluğu doldururken, şehir estetiğine de yeni bir soluk getireceği inancını taşımaktayız. Gençlerimiz, sanatçılarımız; sanatın ve kültürün zenginliğinde, ufuklarımızı daima birkaç adım öteye taşıyacaklardır”
“BÖYLESİNE ÖNEMLİ BİR GÜNDE BU ESERİ KONYA’YA KAZANDIRANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
 
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un ardından 15 Temmuz Gazilerinden İbrahim Özen söz aldı. O gece 15 Temmuz Köprüsünde yaşananları anlatan Özen, “Milletimiz 15 Temmuz Gecesi sela ve ezanlarla vatanına, bayrağına bağlılığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Vesayet odaklarına unutamayacakları bir ders vermiştir. O karanlık gecede herkesin bir görevi vardı, bize de gazilik düştü. Bizler bu şekilde bir ve beraber oldukça bileğimizi hiçbir kimse bükemeyecektir” diye konuştu. Bu aziz milletin üç yıl önce kendisine karşı girişilen hain darbeyi canı pahasına püskürttüğü bir gecenin yıldönümünü yaşadıklarını hatırlatan Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ise; “15 Temmuz Gecesi bu millet için ağır bir imtihandı. Bu milletin içinden çıkmış, kutsalları üzerinden var olmuş hainlerin ihanetine karşı verdiği bu imtihanı milletimiz başarıyla geçmiştir. Milletimiz tarih yazmıştır. Vatan üzerinde oyun kurmaya çalışanlara akıllarını başlarına almaları gerektiğini söylemişlerdir. Meram Belediyemizde böylesine önemli bir günde önemli bir projeyi hayata geçirmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 
 
15 TEMMUZ’U UNUTMAMAK VE UNUTTURMAMAK ADINA ÖNEMLİ BİR YATIRIM” 
 
15 Temmuz’da bu yüce milletin tüm dünyaya kahramanlık örneği gösterdiğini belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’da bugün anısına Konya’da yapılan etkinlikleri hatırlattı. Türk Milleti olarak o geceyi unutmamak ve unutturmamak adına gayret içinde olduklarını kaydeden Başkan Altay konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu tesis Meram Belediyesi’nin Başkan Mustafa Kavuş döneminde gerçekleştirdiği ilk açılış töreni. Böylesine önemli bir günde olması oldukça manidar. Ortaya çok güzel bir eser çıkmış. Meram’a ve Konya’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
“AZİZ MİLLETİMİZ CESARETLE VATANINA, BAYRAĞINA, İRADESİNE VE BAŞTA SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A SAHİP ÇIKMIŞTIR”
 
Son olarak kürsüye gelen Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ta böylesine önemli bir günde, önemli bir projenin hayata geçmesi adına buluştuklarını anımsattı. O gecenin sıcaklığını her an hissetmemiz gerektiğine vurgu yapan Toprak, “Devletin ve milletin kutsal üniformalarını kirleten vatan hainlerinin, milletimizin bu gücünü hissetmeleri oldukça önemliydi. Aziz milletimiz cesaretle vatanına, bayrağına, iradesine ve başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkmıştır. O hain girişim dünya tarihine altın harflerle yazılacak bir destanla durduruldu. Sadece o gece yaşanan girişimi değil, bundan sonra yaşanacaklara da engel oldular. Bu günde Meram’a ve Konya’ya böylesi değerli bir yatırımı kazandıranlara şükranlarımızı sunuyorum. Meram Belediyesi’ne Kültüre ve sanata verdikleri kıymetten dolayı minnettarız. Bugünün ruhuna uygun bir şekilde ebediyyen hizmet vermesini diliyorum” dedi. 
 
TANTAVİ ŞEHRİN KÜLTÜR VE SANATINA BÜYÜK KATKI SUNACAK
 
Bodrum, zemin ve asma katıyla hizmet verecek olan Merkezin toplam alanı 1510 m2. 2 milyon 630 bin 830 lira bedelle ihale edilerek restorasyonu tamamlanan Merkezin restorasyon sürecine Konya Valiliği de destek verdi. 3 kat olarak hizmet verecek olan Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek sempozyumlar, konferanslar, müzayedeler, sergiler, teras katında oluşturulan kitap kafe ile Meram’ın ve Konya’nın kültürel ve sanatsal hayatına katkı sunulacak. 
Konuşmaların ardından Tantavi Kültür ve Sanat Merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Davetliler açılışın ardından 15 Temmuz Şehitlerinin isimlerinin yazılı olduğu ay yıldızlı görselini, 15 Temmuz destanı fotoğraf sergisini, 15 Temmuz temalı tasarım çalışmaları; keçe, çini ve deri sergisini gezerek  15 Temmuz duvar yazılarını ve anı defterini imzaladılar. Misafirler son olarak 15 Temmuz temalı görselleri 3 boyutlu izlediler. 
 
Tantavi Kültür ve Sanat Merkezinde beğeniye sunulan 15 Temmuz sergisi bir hafta boyunca 09.00 ila 19.00 saatleri arasında gezilebilecek. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • M
    mehmet
    5 yıl önce

    Konevi mahallesine kazandırılan birşey yok sadece Belediyenin etkinliklerinde kullanılacak bir mekan yapılmış.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English