Son Dakika Haberler

Türk Kızılayı Konya Toplum Merkezi 9-13 yaş gurubundan oluşan Suriyeli öğrencilerle birlikte Akşehir’e gelerek 59. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği etkinliklerine katıldı. Heyet Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’yı da ziyaret etti.

Suriyeli çocuklar şenliğe katıldı
Ziyarette yaptıkları faaliyetlerle ilgili bilgi veren Uzman Psikolog Melda Kimyonşan “Kurumumuz 2015 yılında açıldı. 2016 Ocak ayında resmi olarak faaliyete geçti.

Son 2 senedir Suriyeli bireylerle çalışıyoruz. Uyum ve entegrasyon kapsamında yerel halkımızı da içine alarak engelli bireylerle de çalışmaya başladık. Sadece Suriyeliler değil, Türkiye’deki bireylerle çalışmaya başladık. Koruma programı içerisinde Suriyeli bireylerin yaşadıkları sıkıntıları yani kimlikle alakalı sorunlarını çözmek Psiko sosyal içerik içerisinde de, psikologlar, çocuk etkinlik görevlisi, çocuk gelişimi konularında faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Burada ki, amacımız çocuklarla kaynaşmak, uyum içerisinde çalışması aynı zamanda bireyleri psikolojik olarak rahatlamaktır. Bunun dışında yine etkinliklerimiz oluyor. Geçen sene zaten yine buraya gelmiştik ve çok memnun kaldılar. Bunun içinde size teşekkür ediyoruz ilgi ve alakanız için bu senede geçen seneki memnuniyeti istinaden tekrardan farklı bir yaş gurubunu getirmeyi istedik yine aynı şekilde bizleri ağırladığınız için sizlere çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’da “Sağolsun Kızılay’ımız her alanda olduğu gibi toplum merkezi bürosuyla da  bu yavrularımıza ve  anne ve babalarına, ülkemizde kendilerini daha rahat hissetmeleri, daha rahat misafir olarak zaman geçirmeleri noktasında destek veriyorlar, kendilerine teşekkür ediyoruz. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliği vesilesiyle geçen yılda bir grup gelmişti, bu sene ise 9-13 yaş gurubu öğrencilerimiz aramızdalar şenliklerimize katılıyorlar. Buradaki, çocuk tiyatrosu, sanata saygı derneğimizin sanat atölyesi çalışmalarına iştirak ediyorlar. İAkşehir’imizi görürler ve gezerler unutmayacaklardır diye düşünüyorum. Nasreddin Hocamızın birkaç fıkrasını buradaki arkadaşlarımız vesilesiyle öğrenirler onları buradan uğurlamış oluruz. Ama daha önemlisi Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Suriye’de ciddi faaliyetler yürütüyor. Terörden temizlenmesi ve güvenliğin sağlanması noktasında ciddi çalışmalar var ve zaten yavaş, yavaş geriye dönüşler başladı. En yakın zamanda burada misafirimiz olan bu muhacir kardeşlerimiz de kendi memleketlerine döner ve kendi hayatlarını idame ettirirler. Ben bu vesileyle ziyaretleriniz için teşekkür ediyorum” dedi. 

Uzman Psikolog Melda Kimyonşan ve Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’nın birbirlerine hediye takdiminin ardından heyet ve Başkan Akkaya hatıra fotoğrafı çektirdi.   

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English