Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sevgililer Günü'nde çiçek satarak yoksul öğrencilere yardım ediyorlar

Etiyopya'da üniversite öğrencileri, Sevgililer Günü'nde yoksul öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için caddelerde çiçek satıyor

Anadolu Ajansı haberine göre;
ADDİS ABABA (AA) - Etiyopyalı bir grup genç, sadece Sevgililer Günü'nde caddelerde çiçek satarak eğitim ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken yoksul öğrencilere yardım ediyor.

Addis Ababa Üniversitesinde okuyan öğrencilerin 6 yıl önce kurduğu “Sarı Hareket” adlı inisiyatif, her yıl Sevgililer Günü kapsamında başkent caddelerinde açtıkları stantlarda çiçek satarak topladıkları paralarla muhtaç öğrencilere destek sağlıyor.

İnisiyatifin kurucularından Blen Sahilu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elde ettikleri gelirle daha çok kız öğrencilere yardım ettiklerini söyledi.

Şu anda projeleri sayesinde yaklaşık 150 öğrenciye destek sağlandığını ifade eden Sahilu, topladıkları rakamın her geçen yıl arttığını dile getirdi.

Sahilu, “İlk başladığımızda 4 bin birr (560 lira) topladık ve sadece iki öğrenciye yardım ettik. İkinci yıl 42 bin birr (5 bin 900 lira), üçüncü yıl 107 bin birr (15 bin lira), dördüncü yıl 168 bin birr (23 bin 500 lira) topladık. Geçen sene 301 bin birr (42 bin lira) toplamayı başardık. Bu yıl, bunun da üstüne çıkacağımızı düşünüyoruz.” diye konuştu.

Aynı zamanda bir kadın hakları aktivisti olan Sahilu, hareketleri için seçtikleri sarı rengin, oluşturmak istedikleri geleceği yansıttığını belirterek, “Sarı yükselen güneşi temsil ediyor ve yükselen sarı güneş yeni bir günün, hepimiz için daha iyi bir geleceğin işareti.” ifadelerini kullandı.

Topladıkları parayla öğrencilerin ancak temel ihtiyaçlarının karşılanabildiğini aktaran Sahilu, üniversitede yardıma ihtiyaç duyan daha fazla özellikle de engelli öğrenciler olduğunu kaydetti.

- "Bu grubun parçası olduğum için çok gururluyum"

İnisiyatifin gönüllerinden Addis Ababa Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Hawi Geleta Deksisa, en fazla karşılaştıkları zorluğun insanların kendilerinin Batı kültürünün reklamını yaptıklarını düşünmesi olduğunu söyledi.

Deksisa, “İnsanların maddi zorluk çeken öğrencilere yardım için bunu yaptığımızı anlamasını istiyorum.” diye konuştu.

İnisiyatifin bağışçılarından Biniam Alemayehu ise hareketi dört yıl önce Twitter üzerinden gördüğünü belirterek, “Bu grubun bir parçası olduğum için çok gurur duyuyorum. Beni bu harekete yakınlaştıran şey bizim gibi ülkelerde birçok kızın temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı için eğitimlerinden mahrum olmaları.” şeklinde konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English