Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuklu'da 'Zamanın Kudüs’ü Kudüs’ün Zamanı' gösterisi

Selçuklu Kongre Merkezi’nde “Zamanın Kudüs’ü Kudüs’ün Zamanı” gösterisi düzenlenecek.

Selçuklu’da ’Zamanın Kudüs’ü Kudüs’ün Zamanı’ gösterisi
Selçuklu Belediyesi, "Kudüs; bizim için İstanbul, Konya veya Saraybosna’dan farksızdır. Kudüs yaşadığımız,  nefes aldığımız, doyduğumuz ve doğduğumuz şehir gibidir. Kudüs, her müslüman için aynı değerde ve ayrı tatdadır. 

Kudüs, Osmanlıdır. Kudüs’te Hıristiyanların en kutsal kilisesi hâlâ Osmanlı emannameleriyle yönetilir. Hazırlanan KUDÜS’ün ZAMANI, ZAMANIN KUDÜS’ü isimli tiyatral gösteri ile hedefimiz Kudüs’ü tanıma ve anlama “milli vecibesi”ni yerine getirmektir.

Projede, Kudüs’e damgasını vurmuş ve Kudüs’ü İslamlaştırmış ve yaşatmaya adamış liderlerin hayatlarından kesitle Kudüs şehrinin tarihsel ve kültürel açıdan önemi anlatılmaktadır.
Kudüs tarihinde mühim bir yeri haiz bu liderlerin hayatından enstantaneler sahneye aktarılmaktadır. 

Hz. Ömer, Selahaddin Eyyubi, Yavuz Sultan Selim ve Abdülhamit’ten yola çıkılarak, müzikle ve görsel malzemelerle zenginleştirilerek sahne gösterisi hazırlanmıştır.

Üç semavi dinin ortak değeri Kudüs’ün, geçmişten günümüze uzanan ruhani varlığı, “Zamanın Kudüs’ü Kudüs’ün Zamanı” adlı Türkiye’nin “Kudüs” konulu en büyük sahne gösterisi ile 12 Mayıs Cumartesi  akşamı, Selçuklu Belediyesi ev sahipliğinde Selçuklu Kongre Merkezi’nde izleyici ile buluşacaktır. Kültür ve sanatın dili ile evrensel mesajların verildiği dramatik sahne gösterisinde, 130 Devlet Tiyatrosu sanatçısı rol alırken, 70 kişilik teknik ekip de sahne gerisinde görev alacak. 

Müziğin ve dansın bütünlüğü içinde sahnelenecek oyunda, sahne ile bütünleşen video mapping uygulaması da görsel zenginliği en üst boyuta taşıyacak.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde bugün saat 14:00 ve 21:00’da sahnelenecek gösteri ücretsiz olarak izlenebilecektir. 

Gösteride neler olacak?
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği “Zamanın Kudüs’ü Kudüs’ün Zamanı” adlı gösteri için Kudüs şehrinin tarihsel ve kültürel açıdan öneminin anlatılacağı gösteri için çalışmalara bir yıl öncesinden başlandı.

Gösterinin Genel Sanat Yönetmenliğini Murat Salim Tokaç üstlendi. Yönetmen Ebru Kara tarafından sahneye konulacak gösterinin dekor ve kostümlerinde ise Canday Günay Tuna’nın imzası bulunuyor. Koreografisini Pınar Ataer’in yaptığı “Zamanın Kudüs’ü Kudüs’ün Zamanı” adlı dramatik sahne gösterisinde ayrıca sahne tasarımı için ileri teknolojiden yararlanıldı.

Işık, ses ve müziğin eşliğinde muhteşem bir görsel şölen sunacak olan gösteri, Kudüs’ün bu coğrafya için önemini bir kez daha gözler önüne serecek." açıklamasını yaptı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English