Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuklu Belediyesi'nden Ramazan ayına özel çalışma

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Selçuklu Belediyesi'nce yürütülen Panorama Mekke-i Mükkereme Projesi kapsamında, Harameyn Fotoğraf Sergisi Selçuklu Kongre Merkezi'nde açıldı.

Selçuklu Belediyesi’nden Ramazan ayına özel çalışma
Selçuklu Belediyesi Ramazan Ayı'na  özel bir çalışmaya imza attı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde Selçuklu Belediyesi tarafından hazırlanan Panorama Mekke-i Mükerreme Projesi, "Harameyn Fotoğraf Sergisi" Selçuklu Kongre Merkezi'nde açıldı. Fotoğraf Sanatçısı Orhan Durgut'un objektifinden Mekke ve Medine'nin en güzel 70 fotoğrafının yer aldığı sergi Ramazan Ayı boyunca ziyaret edilebilecek.

Açılışa Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Sami Şahin,Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Çiftçi,  Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Fotoğraf Sanatçısı Orhan Durgut, Ak Parti Selçuklu ilçe teşkilat üyeleri katıldı. 

Selçuklu Belediyesi'nin ismini aldığı kadim medeniyetin mirasçısı olarak Cumhurbaşkanlığı himayesinde, önemli projeler yürüttüğünü ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,"İnanç, kültür ve tarihi dinamiklerimizin temelini oluşturan kişiler, olaylar, mekanlarla ilgili önemli organizasyonlar gerçekleştiren belediyemiz yayın hayatımıza nitelikli eserler kazandırmaktadır. “Mekke-i Mükerreme Panoraması” projesi ve bu proje kapsamında hazırlanan “Harameyn Fotoğraf Sergisi” de bu çalışmalardan biridir" dedi.

Fotoğraf sanatçısı Orhan Durgut tarafından; Mekke  ve Medine kentlerinde çekilen fotoğraflar ve bu fotoğraflara ait bilgilerin yer aldığı “Mekke-i Mükerreme Panoraması” eseri ve "Harameyn Fotoğraf Sergisi" nin ecdadımızın mukaddes beldelere yaptığı hizmetlerin devamı niteliğinde olduğunu söyleyen Pekyatırmacı, "Sergi İslam’ın ibadet anlayışı ve inanç dünyasının en önemli unsuru olan Hac ibadetinin gerçekleştiği kutsal beldelerin görsellerinden oluşan 70 adet fotoğraf ve bunlara ilişkin bilgiler içeriyor. Hemşerilerimiz  Harameyn’i (Mekke-Medine) yeniden keşfetmesi için bir kapı aralayan sergiyi Ramazan ayı süresince ziyaret edebilirler" dedi.

Başkan Pekyatırmacı konuşmasının sonunda,"Projeyi himayelerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye engin muhabbet ve şükranlarımı arz ediyorum. Fotoğraflarıyla katkı sunan fotoğraf sanatçımız Orhan Durgut’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Selçuklu Belediyesi'nin Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirdiği güzel bir organizasyonuna daha şahitlik etmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, " İçinde bulunduğumuz şu günlerde Harameyn ve Kudüs'le ilgili özel günler geçiriyoruz. Dolayısıyla bütün Müslümanlar olarak buralarla olan irtibatımızı çok sıkı tutmamız gerekiyor. Bu kutsal yerler sadece bir kitleye, bir millete ait değil ve tüm Müslümanlar için mukaddes olan değerlerimiz ve hepimizin bu değerlere sahip çıkması gerekiyor.  Bu tür güzel organizasyonlarda buna vesile oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, serginin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Selçuklu Belediyesi'ne sergi dolayısıyla teşekkür eden Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Sami Şahin," "Harameyn Fotoğraf Sergisi" kutsalımız olan Mekke'nin ve Kabe'nin güzel görüntülerinin fotoğraflandığı kıymetli bir sergi. Mübarek Ramazan Ayı'nda umre ziyareti yapamayan hemşerilerimizin en azından özlemlerini gidermek anlamında bu sergiyi izlemleri ile biraz olsun hasretlerini gidereceklerini düşünüyorum. Başta bu fotoğrafların çekilmesinde emeği geçen Orhan Hocamıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından "Harameyn Fotoğraf Sergisi"nin açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English