Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

PKK'nın hamile kadını infazı, terörist ifadesinde

Terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan sağlıkçı terörist, ifadesinde, örgütün acımasız ve kirli yüzünü gözler önüne serdi.

PKK’nın hamile kadını infazı, terörist ifadesinde
Bölücü terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan sağlıkçı kadın terörist, ifadesinde, örgütün acımasız ve kirli yüzünü ortaya koydu.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Türk güvenlik güçlerinin yurt içi ve dışında düzenlediği operasyonlarda çok sayıda elemanını kaybeden PKK, özellikle Suriye bölgesindeki çatışmalarda yaralanan teröristleri tedavi ettirmek amacıyla bir süre önce kadın sağlıkçı kaçırdı.

Bir fırsatını bulunca terör örgütünden kaçarak teslim olan ve güvenlik gerekçesiyle ismi açıklanmayan kadın terörist, ifadesinde, terör örgütü mensuplarınca Temmuz 2013'te kaçırılarak Irak'ta bir mağaraya götürüldüğünü belirtti.

Mağarada kaldığı süreçte erkek teröristlerin kadınlara tecavüz ettiğine şahit olduğunu vurgulayan terörist, taviz vermediği için kendisine yönelik böyle bir şeyin yapılamadığını kaydetti.

Kadın terörist, diğer kadınların korktukları için erkek örgüt mensuplarının tecavüz girişimlerine engel olamadıklarını, örgütte bulunduğu süreçte kendisinin de böyle bir şeyle karşılaşacağına dair korku yaşadığını anlattı.

Daha sonra Suriye bölgesinde 6 ay boyunca Fransız ve ABD'li doktorlardan sağlık eğitimi aldığını bildiren kadın terörist, akabinde pratik yapması için bölgedeki hastanelere gönderildiğini belirtti.

"Hamile teröristi öldürdüler"

Kadın terörist, "Rasulayn Hastanesinde hamile olduğundan şüphelendikleri terör örgütü PKK mensubu bir kadının tahlillerini yapmamı istediler. Tahlil sonuçlarında hamile olduğunu öğrendiklerinde kadını öldürdüler. Nereye gönderdiklerini bilmiyorum ama erkeği de öldürdüklerini duydum." ifadelerini kullandı.

Cinderes'teki hastaneyi ABD'li askerlerin talimatıyla boşaltarak, şehir merkezindeki hastaneye geçtiklerini kaydeden terörist, "Savaşta yaralanan teröristleri, orada tedavi etmemizi istediler. Bunun ardından Türk askerlerine karşı silah kaldırmamı istediler. Bunu yapmadığımdan dolayı beni cezalandırmak için bir süre tutup sonra Şehba tarafına gönderdiler." şeklinde bilgi verdi.

Kadın terörist, Türk Silahlı Kuvvetlerince Afrin'e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda terör örgütünün 14-15 yaşındaki çocukları zorla silahlandırarak, Türk askerlerine karşı çatışmaya gönderdiklerini anlattı.

"Türk askerlerini insanlara kötü gösteriyorlar"

Bu durumu kabul etmekte zorlandığına dikkati çeken kadın terörist, şu ifadelere yer verdi:

"Kadını özgürleştiriyoruz adı altında insanları kandırıp kaçırdıktan sonra kendileriyle bir ediyorlar. Bunlar, onların içerisinde daha fazla yaşanıyor. Bunları gördüğümde onlara karşı kinim, nefretim oluştu. Türk askerlerini insanlara kötü gösteriyorlar. Özellikle kadınlara karşı. 'Türk askerleri size şunu, bunu yapar.' diye. Oradan kaçmak isteyen kişiler çok. Fakat belki Türk askerlerinden korkuyorlar da gelemiyorlar. Daha çok örgüt mensuplarından korkuyorlar. Kaçanları yakaladıklarında cezalandırıp, zindanlara atıp dövdüklerinden dolayı gelmek isteyenler de Türkiye'ye ulaşamıyorlar.

Şahsi olarak ailemin ve Türkiye'nin bana el uzatışıyla geldiğimde, söyledikleri şeyi hiç burada göremedim. Daha çok yardım ettiklerini gördüm, beni aileme kavuşturdular. Gelmek isteyenler, hiçbir kaygı duymasınlar. Türk askerleri hiçbir şey yapmıyor. Daha çok yardım ediyorlar. Gerçeklik nedir onu gösteriyorlar, ailelere kavuşturuyorlar."

Örgütten kurtulup Türkiye'ye gelmek isteyenlerin korkmamasını vurgulayan kadın terörist, bu kişilerin kaçarken yakalandığında PKK mensuplarınca yakalanma korkusu yaşadıklarını bildiğini ifade etti.

Kendisinin de birkaç kez kaçma girişiminde bulunduğunda yakalandığını bildiren kadın terörist, "O korku nedeniyle artık cesaretim kalmamıştı fakat Türkiye'nin bana el uzatışıyla bu sefer başardım ve aileme kavuştum." değerlendirmesinde bulundu.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English