Son Dakika Haberler

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin, Bursa'da Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu ile 2015'te şehit olan Jandarma Er Aydın'ın ailesini ve huzurevi sakinlerini ziyaret etti

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Bursa'da Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu ile 2015'te şehit olan Jandarma Er Bahadır Aydın'ın ailesini ve huzurevini ziyaret etti.

Alınan bilgiye göre, Orgeneral Çetin, bir dizi ziyarette bulunmak için geldiği Bursa'da ilk olarak eski adı "Işıklar Askeri Lisesi" olan 18 Aralık 2017'de "Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu" adıyla yeniden faaliyete geçen okula gitti.

Burada incelemelerde bulunan Çetin, eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Jandarma teşkilatının gelecek yıllarda omurgasını oluşturacak jandarma astsubayların yetişeceği okulun yeniden faaliyete başlamasının önemine işaret eden Çetin, başta Bursa Valisi İzzettin Küçük ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere okulun tekrar hizmete açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Çetin, Bursa'nın "peygamber ocağı" olarak tanımlanan çok önemli bir eğitim kurumuna kavuştuğunu belirtti.

Öğle yemeğini öğrencilerle yiyen Orgeneral Çetin, öğrencilere yönelik konuşmasında, "Şanlı bayrağımızı yurdun dört bir köşesinde dalgalandırarak, milletimizin hizmetinde emniyet ve asayişi sağlama görevimizi yürütmekteyiz. Görevimizi yaparken vatandaşı seven, halkı kucaklayan bir yönetim anlayışı ile milletimizin emrinde, yanında, yakınında ve desteğindeyiz. Siz bin 670 astsubay öğrencimizin de teşkilatımızın saflarına katılarak bizlere güç katacağına inancım tamdır." ifadelerine yer verdi.

"Komutanların okulu" olarak adlandırılan Işıklar Askeri Lisesi'nin Osmanlı döneminde 4 harbiye reisi ile serasker, Cumhuriyet döneminde ise 5 Genelkurmay Başkanı ile çok sayıda kuvvet komutanı mezun etti.

Orgeneral Çetin, 2002-2004 yıllarında Bursa İl Jandarma Komutanlığı görevini yürütmüştü.

- Çetin'den şehit Aydın'ın ailesine ziyaret

Daha sonra Çetin, 2015'te Siirt'in Şirvan ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca şehit edilen Jandarma Er Bahadır Aydın'ın, Bursa Osmangazi'de bulunan ailesini ziyaret etti.

Orgeneral Çetin ziyarette, "Evladınızı vatan uğruna şehit verdiniz. Ancak tüm askerler ve jandarma personeli sizlerin birer evladıdır." diye konuştu.

Aydın ailesi, duygu dolu anların yaşandığı ziyaret dolayısıyla Çetin'e teşekkür etti.

- Çetin, huzurevi sakinlerini de unutmadı

Orgeneral Çetin, Ali Osman Sönmez Huzurevi sakinlerini de ziyaret etti.

Çetin, maddi durumu zayıf olan ailelerin çocuklarına ücretsiz dershane hizmeti sunmak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kurulan dershanelerde uzun yıllar görev yapan Fazlı Tekmen ile bir araya geldi. Çetin, hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiği Tekmen'e hediye verdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English