Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Öğretmenlere yönelik tasarım yarışması tanıtıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği, "Ulusal Öğretmenler Arası Yenilikçi Öğretim Materyalleri Tasarım Yarışması" tanıtım programı, Küçükçekmece Şehit Fethi Sekin Öğretmenevi'nde yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Levent Özil, burada yaptığı açıklamada, okuyan, düşünen, araştıran, tartışan ve bir ürün ortaya koyabilme becerisine sahip bireylerle örülü toplumların dünyaya yön verdiğini söyledi.

Türkiye'nin 2023 eğitim vizyonu hedeflerine ulaşması ve bu süreçte İstanbul'un da üstüne düşen rolü yerine getirebilmesinin, yerel çaba ve potansiyeli harekete geçirmeyi zorunlu kıldığını ifade eden Özil, "Bu bağlamda öğretim süreçlerinde de yerel çaba ve potansiyelin en üst düzeyde kullanımını sağlamak üzere İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü, Ulusal Öğretmenler Arası Yenilikçi Öğretim Materyalleri Tasarım Yarışması düzenliyor." dedi.

Eğitim ve öğretimde iyi uygulamalarla örnek çalışmaların yaygınlaşmasının sağlanması gerektiğini aktaran Özil, şöyle konuştu:

"Günümüzde eğitim materyalinin ne anlama geldiği, nasıl tasarlandığı ve tasarlanması gerektiği gibi sorular etrafında şekillenen yarışmayla son yıllarda büyük bir ivme kazanan eğitim materyalleri tasarımına katkı sunuyoruz. Öğrenmenin ne anlama geldiği, nasıl tasarlandığı ve tasarlanması gerektiği gibi sorular üzerinde yoğunlaşan yarışmamız, yalnızca İstanbul için değil, ülkemizin geleceği için de büyük önem taşıyor. Merakı ve bakış açılarında değişimleri teşvik eden yeni tasarımlar bu yarışmasıyla tüm Türkiye'ye yayılacak.”

Proje koordinatörü Leyla Bostan ise okul öncesi, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim ve dijital olmak üzere 5 kategoride başvuru alınacağını, toplamda 20 çalışmanın ödüllendirileceğini açıkladı.

Programa, proje koordinatörleri, 39 ilçeden seçilen koordinatör öğretmenler ve alanında uzman kişiler katıldı.

Yarışmaya başvurular İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün internet sitesinden 18 Şubat-12 Nisan tarihleri arasında alınacak.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English