Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Nijeryalılar yeni devlet başkanı için oy kullandı

Nijeryalı seçmen Oluwatoyin Eke: "Bugün buraya oylarımızı kullanmak için geldik. Seçimi kazanan adayın ülkedeki güvenlik, eğitim, sağlık ve ekonomi sorunlarını çözmesini istiyoruz" Nijeryalı Sani Umar: "Bugün burada ülkenin geleceği için toplandık. Huzur ve barış içinde yaşamak ve kazanan kim olursa olsun bize verdiği sözleri tutmasını istiyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ABUJA (AA) - Nijerya'da ertelenen seçimler sonrası halk, devlet başkanı, senato ve meclis seçimleri için ülkenin 36 eyaleti ve başkent Abuja'da açılan sandıklarda oy kullandı.

Nijeryalı seçmen Oluwatoyin Eke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün buraya oylarımızı kullanmak için geldik. Seçimi kazanan adayın ülkedeki güvenlik, eğitim, sağlık ve ekonomi sorunlarını çözmesini istiyoruz." dedi.

84 milyon kayıtlı seçmenden yaklaşık 73 milyonu seçmen kartı alarak oy kullandı.

Başkanlık, senato ve meclis seçimlerinin 16 Şubat'tan 23 Şubat'a ertelenmesi nedeniyle oy kullanma işlemine katılımın az olacağı tahmin ediliyordu.

Başkent Abuja'da oy kullanan Sani Umar, ülkenin bazı bölgelerindeki oy kullanma işlemlerinde gerginlikler ve saldırılar yaşandığına dikkati çekerek barışçıl bir gelecek istediklerini vurguladı.

Umar, "Bugün burada ülkenin geleceği için toplandık. Huzur ve barış içinde yaşamak ve kazanan kim olursa olsun bize verdiği sözleri tutmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

- Buhari ve Atiku oylarını kullandı

Tüm İlericiler Kongresi (APC) adayı mevcut Devlet Başkanı Muhammed Buhari ve eşi Ayşe Buhari oylarını Katsina'da kullandı.

Ana muhalefetteki Halkın Demokratik Partisi (PDP) adayı Atiku Abubakar, eşi Titi Abubakar ile Adamava eyaletinde oy kullandı.

- 20 ülke ve 134 kurumdan gözlemci seçimleri takip etti

Nijerya'daki seçimlerde uluslararası gözlemciler de barışçıl ve adil bir seçim için seçim bölgelerinde görev aldı.

20 ülkeden, yerli ve yabancı toplam 134 kurumdan gözlemci ülkenin farklı bölgelerinde seçimleri takip etti.

Devlet başkanlığı yarışında, APC'den mevcut Devlet Başkanı Muhammed Buhari ile ana muhalefet PDP adayı Atiku Abubakar'ın ismi öne çıkıyor.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English