Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Meram Belediyesi tercih merkeziyle öğrencilerin yanında

Meram Belediyesi, üniversite sınavının en az kendisi kadar zorlu bir süreci olan ‘Tercih Döneminde’de öğrencilerin yanında. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Tercih Merkezini ziyaret etti ve öğrencilerle sohbet etti.

Meram Belediyesi tercih merkeziyle öğrencilerin yanında
Zafer Meydanı’nda kurulan Tercih Merkezinde öğrencilere bu noktada yol göstermek adına önemli bir hizmete imza atıldı. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru bu zorlu süreçte öğrencilere fayda sağlayabilmek adına böyle güzel bir hizmete imza attıklarını kaydederek “Öğrenciler için en az sınavlar kadar önemli bir başka süreçte tercih yapma dönemi. Meram Belediyesi en az sınavlar kadar stresli geçen bu süreçte öğrencilerin yanında yer alıyor.  Öğrencilere hatta velilere sınavlar sonrasında tercih danışma hizmetinin verildiği ‘Tercih Danışma Merkezi’ Zafer Meydanı’nda hizmetine devam ediyor." dedi.



Meram Belediyesi ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü birlikteliği ile kurulan merkez öğrencilere tamamıyla ücretsiz hizmet veriyor. Tercih Merkezini ziyaret eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

"MERKEZ, ÖĞRENCİLERİN DOĞRU SEÇİMİ YAPMALARI İÇİN KURULDU"
Bu merkezi zorlu süreç yaşayan öğrenciler ve velilere yardımcı olmak amacıyla Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte organize ettiklerini söyleyen Başkan Toru, burada öğrencilerin puanları doğrultusunda en doğru seçimi yapmaları için rehber öğretmenler eşliğinde girebilecekleri okullar ve bölümler, okulların ve programların kontenjanları, öğrencinin genel puanı, yüzdelik dilimi gibi birçok konuda bilgiler üzerinde durularak öğrencilerin istekleri doğrultusunda bilgisayar destekli otomasyon programlarıyla tercih listesi oluşturulduğunu söyledi.



"BAŞARI, GENÇLERİN SEVDİĞİ İŞİ YAPMALARIYLA BAŞLAR"
Gençlerin hayatlarının geri kalan kısmında mutlu olmalarının ilk kuralının sevdikleri işi yapmaları koşulu olduğunu hatırlatan Toru konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Toplumların en önemli güçleri sosyal ve beşeri güçleridir. İyi eğitimli girişimci gençleri ne denli iyi yetiştirebilirsek kalkınmamız da o kadar hızlı olur. Öğrencilerimiz sınav sonrası tercih aşamasındalar. Bizler iki kurum olarak dayanışma içinde günlük ortalama 500 öğrenciye bu merkezde hizmet vermeye çalışıyoruz. Burada büyük bir özveri göstererek öğrencilerimize yardımcı olan öğretmenlere özellikle teşekkür ediyorum. Gençlerin bu hizmetten memnuniyetini bizzat görmüş olmak beni fazlasıyla memnun etti. Çocuklarımızın sevdikleri meslekleri tercih etmeleri bu noktada çok önemli. Bizler bu noktada onları cesaretlendiriyor ve öncü olmak istiyoruz. Allah her birinin yolunu açık etsin”

"ÖĞRENCİLER ADINA ÇOK FAYDALI BİR HİZMET OLDU"
Tercih Merkezi hakkında açıklama yapan Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban ise 7/14 Ağustos döneminin öğrenciler için tercih dönemi olduğunu hatırlattı. Okullarda rehber öğretmenlerinin hizmet verdiğini söyleyen Kaban “Ancak herkesin kolaylıkla ulaşabileceği bir yerde bu hizmeti verebilmek çok daha faydalı oldu. Sabah 9’dan başlayarak 19’a kadar öğrencilerin hizmetindeyiz. Doğru mesleği seçmeleri noktasında böyle bir hizmete ön ayak olan Meram Belediyesine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.



 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English