Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Menfez paşası" ile irtibatlı sanığa 15 yıla kadar hapis istemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimine ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davada 4 kez ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli sürelerde hapis cezalarının yanı sıra "nitelikli yağma"dan 54 yıl hapis cezasına çarptırılan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "Çiğli üs imamı" olarak anılan "Paşa" lakaplı eski başçavuş Zekeriya Kuzu ile irtibatı belirlenen eski teğmen hakkında, 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

“Menfez paşası“ ile irtibatlı sanığa 15 yıla kadar hapis istemi
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, 8. Ana Jet Üssü'nde teğmen olarak görevliyken Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Mustafa Serdar Özkan hakkında "terör örgütüne üye olmak" suçundan hazırlanan iddianame, 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, FETÖ/PDY'nin kuruluşu, yapısı, amacı, hiyerarşisi, kamu personeli ile öğrencilerin örgüte kazandırılması yöntemleri, mali yapılanması, gelir kaynakları ve kripto haberleşme programlarına ilişkin bilgiler yer aldı.

- Darbe girişimi öncesi "Menfez paşası" ile irtibatı belirlendi 
Ele geçirilen dijital materyallere ilişkin bilirkişi raporu ve HTS kayıtlarında sanık Özkan'ın, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik saldırı için Marmaris'e giden suikast timinde yer alan ve kaçtıktan sonra menfezde yakalanan Zekeriya Kuzu ile 29 Mayıs-4 Temmuz 2016 tarihleri arasında 7 kez irtibatının tespit edildiği belirtilen iddianamede, kayıtlarda Özkan tarafından Kuzu'ya yönelik "Zekeriya ağabey" şeklinde yer alan bir kısım mesaj içeriklerinin bulunduğu aktarıldı.

İddianamede, sanığın telefonunda, Kuzu'ya ait, askeri personel kimlik kartının fotoğrafının mesaj olarak gönderilmesi yönünde bilgilerin bulunduğu ifade edildi.

- Mahrem yapı sorumluları "ankesörlü" telefondan talimat vermiş 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin "mahrem yapılanması"na yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında adli işlem yapılan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen şüphelilerin ifadelerine de yer verilen iddianamede, zanlıların, mahrem yapı sorumlularının kendilerine bağlı askerleri örgütsel toplantıya davet ettiklerini, talimatları ankesörlü telefondan arayarak verdiklerini itiraf ettiği yer aldı.

İddianamede, Diyarbakır'da mahrem yapı sorumlularının, 26 sabit hattan kendilerine bağlı olan askerleri aradığının belirlendiği, iletişim tespit dökümlerinin Diyarbakır Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Analiz Büro Amirliğince yapılan incelemesinde, sanık Özkan'ın da bu hatlardan arandığına dair kayıtların bulunduğu bildirildi.

Dosya içerisindeki bilirkişi raporunda, sanık Özkan'ın, FETÖ/PDY üyelerince kullanılan "Kakao Talk" programını telefonuna indirdiğinin tespit edildiği kaydedilen iddianamede, şu değerlendirmede bulunuldu:

"FETÖ/PDY'nin mahrem imamlarının beyanları, soruşturma kapsamında ifadesi alınan bazı şüphelilerin, askerlerle iletişim için sabit hatlardan arama yaptığı ve örgütün şüpheli ile son derece gizli haberleşme yöntemiyle irtibat kurduğu tespit edilmiştir. Şüphelinin, FETÖ/PDY terör örgütünün emir ve talimatları ile hareket ederek, örgüt içerisinde faaliyet gösterdiği anlaşılmıştır." 

İddianamede, tutuklu sanık Mustafa Serdar Özkan'ın, "terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English