Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya hava kargo ve geçici depolama alanı hizmete açıldı

Konya sanayisinin hava kargo ihtiyacını karşılamak amacıyla yatırımı tamamlanan Konya Organize Sanayi Bölgesi Hava Kargo ve Geçici Depolama Alanı’nın açılışı gerçekleştirildi. 7 gün 24 saat hizmet verecek olan hava kargo ile Konyalı sanayicilerin lojistik sorunu da büyük oranda çözüme kavuşmuş oldu.

Programın açılışında konuşan Konya Organize Sanayi Bölgesi ve OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Konya’nın son 40 yılda özel sektör yatırımlarıyla ve 15 yıldaki dış ticaret başarısı ile ihracat odaklı kalkınan, dünyanın tamamına yakını ile iş yapan şehir haline geldiğini söyledi.  
Konya için lojistiğin önemli olduğunun altını çizen Kütükcü, ''Bu Hava Kargo ve Geçici Depolama Alanı yatırımıyla, Konya’daki önemli bir eksiği, hava kargo taşımacılığı sorununu ortadan kaldırmış olduk. Bu yatırımdan önce sanayicilerimiz, gerek numune ürünlerini gerekse diğer gönderilerini Ankara, İstanbul, İzmir gibi şehirlerden yapıyorlardı. Artık buna gerek kalmadı. Sanayicilerimiz tüm gönderilerini buradan 7 gün 24 saat gönderebilecek veya alabilecekler" şeklinde konuştu. 

Kütükcü, konuşmasının sonunda hava kargo taşımacılığının hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşcı da, açılışı yapılan hava kargo ile sanayicinin hem hammaddeye hızlı ulaşabileceğine hem de ürünlerini daha hızlı gönderebileceğine dikkat çekti. Konya'nın hava kargo taşımacılığı ile lider şehir olma vasfını bir kez daha gösterdiğine dikkat çeken Aşçı, "Konya gelişiyor, üretiyor. Bir yandan da ürettiğini satması lazım. Biz de inşallah bu satışa kolaylık sağlayacağız.  Hava kargo taşımacılığı ile Konya'dan 3 saatlik uçuş ile 44 ülkeye,  824 milyonluk nüfusa 11,1 trilyonluk bir ekonomiye konyalı iş adamlarımızın ulaşma şansı var.  Bu uçuşu 4 saate çıkartırsanız, yaklaşık 100 ülkeye ve 20 trilyon dolarlık ekonomiye ulaşma imkanınız olacak. Burada bürokrasi olmaksızın eşyalarınızı kolaylıkla, tek bir beyan üzerinden dünyanın herhangi bir yerine  kolaylıkla gönderebileceksiniz" dedi. 

Dünyada 2016 yılında hava yoluyla 54 milyon ton ağırlığında ve 5,5 trilyon dolar ekonomik değere sahip yük taşındığına dikkat çeken Aşçı, Türkiye’de de 2017 yılında 1 milyon 256 bin ton hava yoluyla yük taşındığını belirterek, Konya'nın 5 ayda 120 ton yük taşıdığını ve bu rakamın artması ile birlikte Türkiye’deki yük taşımacılığı istatistiklerinin de artacağını sözlerine ekledi. 

Sadece Konya'yı değil, çevre illeri de lojistik anlamda öne çıkaracak

Son olarak konuşan AK Parti Konya Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız da, hava kargo taşımacılığının hayata geçmesinde Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve ekibinin büyük emek verdiğini söyledi. Küresel pazarlara entegre olmada lojistiğin çok önemli olduğunu vurgulayan Altunyaldız, lojistik avantajını sağlayan ülkelerin rekabet savaşında önde olduğuna dikkat çekti. 

Konya'nın hem ihracatını artırma hem de Türkiye'nin ihracatından aldığı payı artırma hedefine emin adımlar ile yaklaştığına vurgu yapan Altunyaldız, "Konya ve bölge illerde üretilen ürünlerin denize konteynır ile ulaştırılması son derece önemli. Bu kapsamda lojistik merkezimizin, YHT Garımızın, Konya-Karaman-Mersin Hızlandırılmış Demir Yolu Hattımızın, hava kargo taşıma alanımızın devreye girmesi önemli çalışmalar " diye konuştu. 

Altunyaldız,  açılışı yapılan hava kargo taşımacılığının sadece Konya'yı değil, çevre illeri de lojistik olarak öne çıkaran bir çalışma olduğunu ifade etti. 

Konuşmaların ardından Konya Organize Sanayi Bölgesi Hava Kargo ve Geçici Depolama Alanı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English