Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'daki FETÖ/PDY davasında karar! Sanıklara ceza yağdı

Konya’da 15 Temmuz öncesi FETÖ’ye yönelik olarak düzenlenen operasyonda gözaltına alınan sanıkların yargılanması sona erdi. “Terör örgütü kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, görevi kötüye kullanma, iftira, resmi belgede sahtecilik ve özel hayatın gizliliğini ihlal etmek” suçlarından yargılanan sanıklara ceza yağdı. İşte 2015 yılından buyana devam eden ve bugün karar çıkan davaya dair ayrıntılar…

Konya merkezli 19 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik 2015 yılında operasyon düzenlenmiş, 31'i emniyet mensubu olmak üzere 74 kişi “Terör örgütü kurma ve yönetme, örgüte üye olma, görevi kötüye kullanma, iftira, resmi belgede sahtecilik, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek” suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı. 

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın son duruşması yapıldı. Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan eski emniyet müdürü Anadolu Atayün “Şube müdürlüğü yaptığım dönemde attığım her imzanın arkasındayım. Savcılığa ve mahkemeye savunmalarımı verdim.” dedi.  

Atayün ayrıca, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’i kast ederek, “Bir İslam Aliminin adıyla anılmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu. 

Kendisi hakkında ortaya çıkan Bylock verilerinin doğru olmadığını savunan tutuklu sanık Arif Aykut ise “Bu dava gerekçe gösterilerek KHK ile ihraç oldum. Daha sonra da hakkımda idari soruşturma yapılarak meslekten ihracıma karar verildi. Mütalaada aleyhime beyanda bulundukları belirlenen kişilerle hiçbir şekilde aynı ortamda bulunmadım. Bu kişilerin kendilerini kurtarmak için aleyhte beyanda bulunduğunu düşünüyorum” şeklinde ifade verdi

Verilen ara sonrası kararını açıklayan mahkeme heyeti Anadolu Atayün’ü 40 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıklar Arif Aykut 8 yıl 9 ay, Bektaş Yıldırım 7 yıl 6 ay, Hasan Çelik 9 yıl, Harun Yaldız 10 yıl 6 ay, İrfan Kaplan 10 yıl 6 ay, Kerim Doğan 20 yıl, Mehmet Özmen 14 yıl, Memduh Oğuz 3 yıl, Mustafa Burak Açıl 10 yıl 6 ay, Samet Özcan 16 yıl, Serkan Öz 5 yıl 10 ay, Yücel Özaşık 18 yıl 6 ay, Ali Osman Akyüz 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı. 

Aralarında dönemin İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu’nun da bulunduğu bazı firarı sanıkların dosyaları ayrılırken, 15’inin dosyası ise yargılandıkları başka dava dosyalarına dahil edilmek üzere ilgili mahkemelere gönderildi, 37 sanık hakkında ise beraat kararı verildi. 


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English