Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İstanbul merkezli dolandırıcılık operasyonu

İstanbul, Ankara ve Tekirdağ'da gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 16 şüpheliden 11'i tutuklandı

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - İstanbul merkezli 3 ildeki dolandırıcılık operasyonlarında gözaltına alınan 16 şüpheliden 11'i tutuklandı, 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Twitter, Instagram ve Facebook gibi sosyal medya platformlarında bazı dolandırıcılar tarafından çeşitli bankalara ait reklamların yayınlandığı ve vatandaşların bu reklamlara ilişkin linkler vasıtasıyla internet bankacılığına giriş yapmaları halinde araba ve para ödülü kazanacaklarının belirtildiği ifade edildi.

Bu linklere bağlantı yapan banka müşterilerinin "phishing" sitelere yönlendirildiği ve bu siteler vasıtasıyla internet bankacılığı hesap bilgileri ile banka tarafından gönderilen tek kullanımlık SMS şifrelerinin temin edildiği, bu bilgiler kullanılarak web/mobil bankacılık uygulamaları üzerinden şüpheli hesaplara para transferlerinin gerçekleştirildiğinin tespit edilmesi üzerine soruşturma başlatıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak/yönetmek, suç örgütüne üye olmak, bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık ve bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle hırsızlık suçlarından' soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında alınan hakim kararlarına istinaden uygulanan iletişimin denetlenmesi ve teknik araçlarla izleme tedbirlerinden elde edilen verilerle 18 şüphelinin bu organizasyon içerisinde yer aldığı, soruşturmanın devam ettiği süre boyunca şüphelilerin 11 farklı müşteki zararına eylemde bulunup toplam 184.050,00 TL değerinde maddi çıkar sağladıkları belirlendi. Süreç içerisinde şüphelilerin suçtan elde etmeye çalıştıkları 416.500,00 TL ise alınan tedbirlerle bloke işlemine tabi tutularak vatandaşların mağduriyeti önlendi."

Açıklamada, 19 Şubat'ta İstanbul, Ankara ve Tekirdağ'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 16 şüphelinin gözaltına alındığı, 22 Şubat'ta tutuklama talebiyle İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen zanlılardan 11'inin tutuklandığı, 5 şüpheli hakkında da adli kontrol kararı verildiği belirtildi.

Ayrıca, soruşturmaya konu eylemlere iştirak eden tüm faillerin yakalanmasına ve maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılmasına yönelik çalışmaların devam ettiği kaydedildi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English