Son Dakika Haberler

İstanbul Başakşehir'in Antalya kampı başladı

Eklenme Tarihi: 08.01.2015 - 23:07

Teknik direktör Avcı: "İlk yarının genel olarak bizim için oyun kalitesi anlamında iyi gitmesi bizi son derece sevindirdi" "Bütçemize ve oyun felsefemize uygun hangi oyuncu varsa onu değerlendireceğiz"

ANTALYA (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden İstanbul Başakşehir'in devre arası kampı Antalya'da başladı.

Antalya'nın Belek beldesine bugün gelen lacivert-turuncular, ilk antrenmanını akşam saatlerinde konakladığı otelin sahasında teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde yaptı.

Antrenmandan önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Abdullah Avcı, yoğun geçen lig ve kupa maçlarının ardından kısa bir süre dinlenme fırsatı yakaladıklarını belirterek, "Oyuncularımız sadece dört gün izin yapabildi. İlk yarının genel olarak bizim için oyun kalitesi anlamında iyi gitmesi bizi son derece sevindirdi" dedi.

Avcı, ligin ilk bölümünü 8 golle en az gol yiyen takım olarak kapatmalarında en büyük pay sahibinin futbolcuların olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Üç parçadan kurulan bir takımız. Oyuncu grubu içinde hem teoride, hem de pratikte çalışmalar yapıyoruz. Biz doğruları verebiliriz ama futbolcuların bunu çabuk algılaması ve geri bildirim vermesi az gol yememizi sağladı. Bunun üzerinde ısrarcı olacağız. Futbolun gerçekleri neyse onu yansıtmaya çalışıyoruz. Takım savunmasını iyi yaptık. İlk başta hücumda sıkıntımız vardı. Haftalar geçtikçe üzerinde çalışarak, bunu çözdük. Lige yeni çıkmış bir takım için bu puan ve averaj son derece sağlıklı bir ortam. Bunu geliştirmeye devam edeceğiz."

- Yabancı futbolcu konusu

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) gelecek sezondan itibaren hayata geçireceği yabancı futbolcu uygulamasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Avcı, "Türk futbolundaki sorun yabancı sayısını açmak ya da kapamak değil, altyapıya eğitim amaçlı standart getirmektir" ifadesini kullandı.

Avcı, önemli olanın yerli-yabancı futbolcu rekabeti sağlayacak ortamı oluşturmak olduğunu vurgulayarak, "Bu rekabeti sağlamamız lazım. Burak, Selçuk, Emre ve Gökhan gibi 5'er futbolcu çıkartırsak, tercihimizi ona göre kullanırız. Yerli rekabetini sağlayacak, uygulamalı, denetlemeli yatırım yapılacaksa, sorun yok. Bunun karşılığı zaman içinde alınacaktır" diye konuştu.

Yeni yabancı futbolcu uygulamasının transfer politikalarında bir değişime neden olmayacağını aktaran tecrübeli teknik adam, şunları kaydetti:

"Türk futboluna örnek oluşturacak bir yapı için çalışıyoruz. Kısa, orta ve uzun vade planlarımız var. Kısa vadede takımımızı oluşturduk. Orta vade de ise önümüzdeki sene itibariyle alt yapımıza yönelip, geliştirme merkezimizi kuracağız. Bu sadece tesis yapmakla olmaz. Doğru ve geliştiren antrenörlerin Türk gencine yatırım yapması gerekiyor."

- "Bütçemize ve felsefemize uygun oyuncu alabiliriz"

Michael Eneramo, Can Arat, Orhan Taşdelen, Murat Akın ve Zeki Korkmaz'ı kampa getirmediklerini hatırlatan Abdullah Avcı, kendilerine uygun bir futbolcu olursa, transfer yapabileceklerinin sinyalini verdi.

Abdullah Avcı, ara transfer dönemiyle ilgili de yorumda bulunarak, "İlk yarı performansımıza göre hiçbir oyuncu lazım değil, ama her mevkiye de oyuncu lazım. Bütçemize ve oyun felsefemize uygun hangi oyuncu varsa, onu değerlendireceğiz. Yoksa yolumuza böyle devam edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.


Kaynak: