Son Dakika Haberler

Gaziantep'te 8 yıl önce evlenen Esen çifti, 2 çocuğun ardından beşiz bebeklerini kucağına almanın mutluluğunu yaşıyor.

İşsiz babanın beşiz sevinci
Şanlıurfalı İbrahim ve Sibel Esen çifti, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey ve Uygulama Hastanesinde Doç. Dr. Aslıhan Abbasoğlu'nun gerçekleştirdiği doğumla 1'i kız 5 bebek sahibi oldu.

Bebekleri 7 aylıkken sezaryenle alınan çift, 2 aydır kuvözde kalan beşizleri kucaklarına almanın mutluluğunu yaşıyor.

Bebekler Aslıhan Esra 1020 gram, Ahmet 1010, Berat 1080, Mesut Acar 900 gram ve Selim Esen 800 gram ağırlığında dünyaya geldi.



"Beşizlerim desteklerle beraber iyi olacak"
25 yaşındaki anne Esen, gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 aylık hamileliği boyunca zorlanmadığını ve doktorların da desteğiyle güzel bir hamilelik geçirdiğini söyledi.

Ameliyatının çok iyi geçtiğini belirten anne Esen, "Beşizler, Rabb'imin bir kısmeti, her şeyin hayırlısı olsun. Bu bize nasip olmuş Aslıhan Hoca'mıza teşekkür ederim. Bize çok büyük destekleri oldu. Prematüre olduğu için çok zordu. Önce 2 çocuğum vardı, şimdi 7 çocuğum oldu. İnşallah beşizlerim desteklerle beraber iyi olacak." ifadelerini kullandı.

İşsiz baba destek bekliyor
24 yaşındaki baba Esen de beşiz bebek sahibi olduğu için çok mutlu olduğunu aktardı. Eşinin hamilelik sürecinde çok sevindiğini, doğumdan sonra mutluluğunun arttığını ifade eden Esen, "Aslıhan Hoca'ya çok teşekkür ederim. Kendi evlatları gibi bakıp bize teslim ettiler. Şu an çalışmıyorum, çocuklarımla ilgileneceğim. Önceden tarım işiyle uğraşıyordum. Elimden tutan olursa tekrar başlayacağım." dedi.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür de bebeklerin 28. haftalıkken sezaryenle alındığını anlatarak şöyle konuştu:

"Bebeklerimizin en küçüğü 800 gram ağırlığında en büyüğü ise 1020 gram ağırlığındaydı. Aslıhan Hoca'mız bebekleri hayatta tutmak için çok uğraştı. İki ayın sonunda normal kilolarına ulaştılar. Hiçbir hayati riskleri kalmadı. Sağlıklı bir şekilde bu bebeklerimizi büyütüyoruz. İnşallah ömür boyu sağlıkla yaşarlar. Hastanenin imkanları bu bebekler için her zaman hazırdır. Ve bebekleri yaşamda tutmak için her türlü çabayı sarf etmeye hazırız." 



Kız bebeğe doktorun ismi verildi
Doç. Dr. Aslıhan Abbasoğlu 28 hafta 5 günlükken 3 Mayıs'ta sezaryenle alınan bebeklerin 8 haftalık kuvöz sürecini kimi zaman üzülerek kimi zaman yorularak geçirdiklerine işaret ederek şunları kaydetti:

"Şu an 36 haftalık oldular. Anne karnında geçirmeleri gereken 2 ayı kuvözde geçirdiler Birtakım problemler atlattık. Hepsi iki kiloya yaklaştılar. Yavaş yavaş hepsini taburcu etmeye hazırlanıyoruz. İlk bebek biri kız 4'ü erkek. Doğumda anne çok heyecanlı ve şüpheliydi. Yaşayacaklarına inanmıyordu. Kızıma iyi bakın dedi. Benim ismimi sordu. Sizin isminizi vereceğim dedi. O nedenle bir numara Aslıhan Esra. Bizde onu 4 erkeğin arasında nazlı büyüttük."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English