Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İş adamı Hosta'ya FETÖ üyeliğinden ceza

İş adamı Verdal Hosta'nın Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği iddiasıyla yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme, Hosta'nın "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 10 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

İş adamı Hosta’ya FETÖ üyeliğinden ceza
İş adamı Verdal Hosta'nın Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği iddiasıyla yargılandığı Ankara 18. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Hosta ile avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısı, önceki duruşmada Hosta hakkında verdiği esasa ilişkin mütalaasını tekrarladı.

Sanık Hosta, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini ancak savcının bu talebin kabul edilmemesi yönünde mütalaada bulunduğunu söyledi.

FETÖ'ye finans desteği sağladığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını savunan Hosta, 2002'den bu yana ticaretle uğraşmadığını, örgüte para aktarmadığını iddia etti.

Örgütün kriptolu haberleşme programı olan "ByLock"u kullandığını kabul eden Hosta, söz konusu programı bir tanıdığının tavsiyesi üzerine kısa süreliğine kullandığını ileri sürdü.

FETÖ elebaşı ziyareti

Firari sanık Akın İpek ile FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i ABD'de ziyaret ettiğini belirten Hosta, "Biz o dönem bir terör örgütü elebaşını ziyaret için gitmedik. O dönem, nasıl bir özen gösterebilirdim ki bir yanlışa düşmeyeyim. Zira o dönem herkes oraya (Pensilvanya) gidiyordu. Benim orada birkaç saniyelik görüntüm var. Hiçbir şekilde (Gülen ile) görüşmemiz olmadı ve iddia edildiği gibi talimat almadım. Girerken cep telefonlarımızı aldılar, o görüntüleri kim çekti, kim servis etti bilmiyorum. O dönemde bu yapı bir cemaat, eğitim ve ahlak harekatı olarak biliniyordu." savunmasını yaptı.

FETÖ'nün tepe yönetimindeki isimlerle yaptığı telefon görüşmelerine ilişkin de savunma yapan Hosta, söz konusu görüşmelerin 2007'ye ait olduğunu söyledi.

Hosta, o tarihte görüştüğü kişilerin ilerleyen dönemlerde bir suç örgütü yöneticisi olacaklarına yönelik bir öngörüde bulunmasının imkansız olduğunu ifade etti.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için örgüte yönelik bildiklerini samimi bir şekilde anlattığını söyleyen Hosta, "Adaletin tecelli etmesini ümit ediyorum. Adaletin bir güneş gibi üzerimize doğacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Hosta'nın "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 10 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Hükümle birlikte sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

AA


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English