Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hindistan'ın Ankara Büyükelçiliğinden "Keşmir" açıklaması

Büyükelçi Sanjay Bhattacharyya: "Bugün Cammu Keşmir'in başkenti Srinagar'da 200'den fazla okul yeniden açıldı"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Sanjay Bhattacharyya, Keşmir'de hafta sonunda insanların birbirleriyle iletişim kurabilmesi için telefon hatlarının açıldığını belirterek, "Bugün Cammu Keşmir'in başkenti Srinagar'da 200'den fazla okul yeniden açıldı." dedi.

Bhattacharyya, Büyükelçilik'teki basın toplantısında, Hindistan'ın, Cammu Keşmir'in ayrıcalıklı statüsüne son vermesi ve bölgeyi Cammu Keşmir ile Ladakh Birlik Toprağı olarak ikiye bölmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hükümetin bu kararının idari nitelikte olduğunu ve iyi yönetişimi geliştirmeyi amaçladığını dile getiren Bhattacharyya, Anayasa'nın Cammu Keşmir'e özel statü tanıyan 370'inci maddesinin operasyonel olmayan bazı hükümlerinin kaldırılarak dezavantajlı bölgelere sosyoekonomik adalet sağlanmasının hedeflendiğini vurguladı.

Bhattacharyya, Cammu Keşmir'in yeniden düzenlenmesinin sıra dışı bir olay olmadığına işaret ederek, 1953'ten beri ve en son 2014'te eyaletler ile birlik topraklarının çeşitli şekillerde düzenlendiğini anlattı.

- "Hindistan son kararında birçok ülkeden destek aldı"

Anayasa'nın 370'inci maddesindeki değişikliklerin benzersiz veya sıra dışı olmadığını, Cammu Keşmir eyaletinin Hindistan'a entegrasyon sürecini yansıtan normal bir süreç olduğunu ifade eden Bhattacharyya, şöyle devam etti:

"370'inci maddedeki değişiklikler, Hindistan'ın bir iç meselesidir. Hindistan, hukukun üstünlüğüyle olgun bir demokrasidir. Hindistan son kararında, bazı Müslüman ülkeler de dahil olmak üzere, birçok ülkeden destek aldı çünkü Hint Birliği'nin laik bir devlet olduğunun farkındalar. Müslümanlara veya diğer topluluklara ait konularla ilgili olan hikayeler geçerli değil."

Bhattacharyya, Keşmir'de kişiler üzerindeki kısıtlamaların düzenli olarak kaldırıldığına, böylece toplumun günlük ihtiyaçlarını karşılayabildiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Elbette tüm devlet daireleri açık, tüm kamu hizmetleri mevcut ve çok sayıda kişi, bayram kutlamalarını rahatça yaptı. Geçen hafta sonu boyunca insanların birbirleriyle iletişim kurabilmesi için telefon hatları açıldı. Bugün Cammu Keşmir'in başkenti Srinagar'da 200'den fazla okul yeniden açıldı."

- Hindistan, Cammu Keşmir'in özel statüsünü kaldırdı

Hindistan, Anayasa'nın yarım asırdan uzun süredir Cammu Keşmir'e ayrıcalık tanıyan 370'inci maddesini iptal ederek, bölgenin özel statülü yapısını ortadan kaldırmıştı.

Cammu Keşmir'i iki birlik toprağına ayıran "Cammu ve Keşmir'in Yeniden Yapılandırılması Teklifi", önce federal parlamentonun üst kanadı Rajya Sabha'da (Eyaletler Meclisi), daha sonra da federal parlamentonun alt kanadı Lok Sabha'da (Halk Meclisi) kabul edilmişti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English