Son Dakika Haberler

ANADOLU AJANSI

Anadolu Ajansı haberine göre;
Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin'in Yusufeli ilçesini ziyaret edecek, Rize'nin Güneysu ilçesinde toplu açılış törenine katılacak, Rize Belediyesini ziyaret edecek ve AK Parti İl Başkanlığının akşam yemeğine iştirak edecek.

(Artvin/12.00/Rize16.00/18.00/19.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)



YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Saatli Medrese'nin açılışına katılacak, Selimiye Camisi, Ekmekçizade Kervansarayı ve Kapıkule'yi ziyaret edecek.

(Edirne/12.00-14.30) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki başkanlığında gerçekleştirilecek.

(Nevşehir/10.30) (Fotoğraflı - Görüntülü)



DÜNYA DİPLOMASİ

1- 45. G7 Zirvesi, Fransa'nın ev sahipliğinde Biarritz kentinde başlayacak.

(Biarritz) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin İdlib gerginliği azaltma bölgesine yönelik saldırıları ve diğer gelişmeler takip ediliyor.

(İdlib/Halep) (Fotoğraflı - Görüntülü)



GÜNCEL

1- Samsun'un Salıpazarı ve Terme ilçelerinde meydana gelen sellerin ardından gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- Marmara Denizi'nin su altı yaşamını anlatan “Derin Akıntı” sergisinin açılışı Heybeliada Ruhban Okulu'nda AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger'in katılımıyla yapılacak.

(İstanbul/16.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)



SPOR

1- Türkiye, Polonya, Macaristan ve Slovakya'nın ortaklaşa düzenlediği 2019 Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası sürüyor.

- Türkiye, Ankara Spor Salonu'nun ev sahipliği yaptığı A Grubu'ndaki ikinci maçında Finlandiya ile karşılaşacak. Gruptaki diğer maçta Fransa ile Yunanistan karşıya gelecek.

(Ankara/19.30/17.00) (Fotoğraflı)

2- Süper Lig'de sezonun 2. haftasına MKE Ankaragücü-İstikbal Mobilya Kayserispor, Alanyaspor-Kasımpaşa, Medipol Başakşehir-Fenerbahçe maçlarıyla devam edilecek.

(Ankara/19.15/Antalya/İstanbul/21.45) (Fotoğraflı)

3- TFF 1. Lig'de sezonun 2. haftası Keçiörengücü-Osmanlıspor, Balıkesirspor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Altınordu-Fatih Karagümrük müsabakalarıyla sürüyor.

(Ankara/16.30/Balıkesir/İzmir/21.45) (Fotoğraflı)

4- 2019 Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası İspanya'nın başkenti Madrid'de başlayacak. (Fotoğraflı)

5- 2019 Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan A Milli Erkek Voleybol Takımı, özel maçta Burhan Felek Voleybol Salonu'nda Avusturya ile karşılaşacak.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

6- 16 Yaş Altı Milli Kız Basketbol Takımı, Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda D Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında Çekya ile karşılaşacak.

(Üsküp/19.45) (Fotoğraflı)



ÖZEL HABER

1- Yabancıların Gözüyle Türkiye - Güney Koreli piyanist kariyerini Türkiye'de çiziyor

- Güney Kore'de başladığı piyano eğitimine, Almanya'da devam eden ve evlenerek İstanbul'a yerleşen Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hyun Sook Tekin, yaşamını ve sanat kariyerini 15 yıldır Türkiye'de sürdürüyor

- Hyun Sook Tekin:

- "Şu anda dışarıda beni görenler bana hala yabancı olarak bakıyor olabilir de ben kendimi buralı gibi hissediyorum. O kadar uzun senedir burada yaşayınca bazı şeyleri benimsiyorum. 'Sen bizden de Türk'sün' diyenler de oldu, olmadı değil"

- "Türkiye çok güzel bir coğrafyaya sahip, iklimi de çok güzel. Akdeniz'i, Ege Denizi'ni, yani deniz kıyılarını çok seviyorum. Bana 'Dünyanın neresinde yaşamak istersin?' diye sorsalar, Türkiye'yi tercih ederim"

(Andaç Hongur/İstanbul)

2- Plaza hastalığı: D vitamini eksikliği

- İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Muharrem Kıskaç:

- "D vitamini eksiliği özellikle kapalı ortamlarda çalışmak zorunda olan kişilerde daha sık görülmektedir. 2017'de yayınlanan birçok çalışmanın derlendiği bir meta-analizde, ofis gibi kapalı alanda çalışanlarda yüzde 90'lara varan D vitamini yetersizliği saptanmıştır"

- "Yine vardiyalı çalışanlarda ve özellikle gece vardiyası şeklinde çalışmak zorunda olan kişilerde D vitamini yetersizliği çok yüksek oranda görülmektedir"

- "Özellikle plaza benzeri ortamlarda çalışanların doktorlarına başvurarak D vitamini düzeylerine baktırmalarını önermekteyiz. D vitamini eksikliği tespit edilenlerde doktor kontrolünde uygun tedaviye başlanmalıdır"

(Hatice Şenses/İstanbul)

3- Flamingo nüfusu iki kat arttı

- Flamingoların dünyadaki en büyük doğal üreme kolonisini barındıran Tuz Gölü'nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan tür izleme çalışmalarıyla 2017'de 11 bin 79, 2018'de 12 bin 746 flamingo yavrusu tespit edilirken bu yıl bu sayı yaklaşık iki kat artışla 20 bin 381'e yükseldi

- Uçmayı öğrenene kadar Tuz Gölü'nde misafir olan flamingo yavruları, sağlıklı bir şekilde gelişim dönemlerini tamamlayarak sonbaharda yuvaları Tuz Gölü'nü terk ediyor

(Ayşe Şensoy Boztepe/Ankara)



***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English